Drones besturen met je iPhone

Nu aan het lezen
Drones besturen met je iPhone

Drones besturen met behulp van je iPhoneIn het afgelopen jaar is de populariteit van drones enorm toegenomen. Veel mensen schaften drones aan om de mooiste filmpjes maken van hun omgeving, vakantie of gebeurtenissen. De wetgeving was hier nog niet op voorbereid, dus ongelukjes met drones waren niet altijd even fraai. De overheid heeft hiervoor regels op gesteld voor het gebruik van drones, die wij kort voor je op een rij zetten. Maar kun jij met je iPhone ook een drone besturen en toffe beelden maken? Lees vooral verder.

Mogelijkheden drones met iPhones

Een drone bestuur je door middel van je telefoon, die je gebruikt als afstandsbediening. Dit kan een applicatie zijn van jouw drone, maar ook een universele app. Let wel op dat niet alle apps worden ondersteund door alle telefoons. Let op bij het kopen van een drone of jouw iPhone wel compatibel is met de app.

Je kunt mooie dingen doen met je drone…

 • Stunts uitvoeren met stuntdrones
 • Omgeving verkennen en prachtige beelden van de natuur, stad of zelfs foto’s (selfies) te maken
 • Drones worden ook door overheidsinstanties gebruikt, zoals de brandweer, politie en eerste hulp. Bijvoorbeeld om branden te verkennen, de orde in de gaten te houden en het brengen van medische hulpmiddelen op lastig bereikbare plaatsen
 • Koppel je drone aan je VR-bril en “beman” je drone en laat je rondvliegen.

De beste drones op dit moment

Je wilt een drone kopen, maar je weet niet exact welke drone nu het beste bij je iPhone past? Wij hebben de beste drie drones voor je op een rijtje gezet op basis van beginnend gebruik & bestuurder en professioneel gebruik.

lily drone met iPhone besturen
Lily de Drone (Voor sportief gebruik)

Ben je vaak buiten te vinden of beoefen je vaak actieve sporten in mooie buiten gebieden met hardlopen, mountainbiken, kano, berg beklimmen of windsurfen? Dan is dit de Drone voor jou! Met een speciale handzender die meegeleverd wordt, volgt Lily jou op de voet. Met gepaste afstand zul je de mooiste beelden krijgen, zonder dat dit jou moeite kost!!

Het is een nieuw project, hopelijk komt Lily snel in productie en wordt deze leverbaar!

Parrot AR 2.0 Elite (Beginnend gebruik)

Deze drone is goed betaalbaar en heeft een 720 pixel camera aan boord. De field of view is plus minus 92 graden met een vliegbereik van 50 – 100 meter. Met de 12 minuten vliegtijd kun jij een erg mooie shot maken. De besturing geschied via de iPhone. Deze drone wordt zeer aanbevolen als jij een beginnende dronegebruiker bent. Je kan de Parrot AR 2.0 Elite kopen tussen de €100 en €300.

DJI Phantom 3 of 4 (Professioneel gebruik)

dji phantom 3 en 4 reviewVoor het professioneel gebruik zit je meteen in een hogere prijsklasse. Beide drones hebben een fantastische 4k camera aan boord met een 12 megapixel camera. Het verschil in deze drones zit hem in de vliegtijd, de Phantom 3 heeft een vliegtijd van 23 meter en de Phantom 4 heeft een vliegtijd van 28 minuten. Het bereik van beide drones ligt op maar liefst 2 kilometer en hebben een field of view van 94 graden.

De Phantom 4 is een stuk duurder dan de Phantom 3. Gezien de twee elkaar niet ontlopen kiezen wij voor de DJI Phantom 3, puur om de prijs. Mocht je de vliegtijd erg belangrijk vinden, dan past de Phantom 4 beter bij je. Beiden drones zijn te besturen met een afstandsbediening PLUS je iPhone.

Goedkoopste prijs: €1099,-

Bekijk Phantom 4 voor €1099,-

Apps voor drones

Er zijn geen universele apps voor het besturen van drones, deze worden indien nodig aangeboden in de AppStore van de producent. Natuurlijk zijn deze apps gewoon gratis te downloaden. Voor meer informatie over de apps kun je terecht bij de makers van de drone.

Regels voor het gebruik van drones

Er gelden regels om het gebruik van drones veiliger te maken voor anderen. Hieronder vind je de belangrijkste regels voor het gebruik van een drone.

 1. Er mag niet boven bebouwing, snelwegen en spoorlijnen worden gevlogen
 2. Er mag niet binnen een straal van 5 kilometer van het (militair of civiel) vliegveld gevlogen worden
 3. Alleen overdag bij licht
 4. Maximale hoogte is 120 meter
 5. Altijd zicht gehouden worden op je eigen drone
 6. Voorrang vliegverkeer
 7. Jij bent altijd verantwoordelijk voor schade die de drone aanricht

Er zijn nog meerdere regels voor het gebruik van drones, deze zijn te vinden op de websites van overheden.

Leer van de proffessional

Leer tips over drone fotografie of geef cadeau

Wil je direct aan de slag en zowel de beginners- als de fijne kneepjes van het filmen met een Drone leren? Dan is dit boek iets voor jou!

Je leert tips om je drone te besturen en hoe je direct de mooiste plaatjes en beelden kunt maken met jou huidige of nieuwe Drone. Een prachtig boek met mooie illustraties leest heerlijk weg en steekt er altijd iets van op! Leuk om te kopen of te geven. Bijvoorbeeld met Sinterklaas, Kerst, of gewoon omdat het maandag of weekend is! 😉 Dit boek zal altijd goed in de smaakt vallen.

Introductie prijs: €24,95

Bestel hem hier

Tot slot

Hoe tof is het om je eigen filmpjes te maken vanuit de lucht via je iPhone. Veel drones beschikken over een eigen besturing die je koppelen moet aan jouw iPhone om real life de beelden te volgen die je drone maakt. Het maakt echter wel uit of je een beginner bent of al bekend bent met het vliegen van drones. Dit is ook terug te zien in de prijzen van modellen. Ben je een beginner en wil je graag je iPhone gebruiken om de drone te besturen, dan is de Parrot AR 2.0 een uitstekende drone.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren