Apple Homekit: gemak en beveiliging voor thuis

Nu aan het lezen
Apple Homekit: gemak en beveiliging voor thuis

Werkt met Apple Homekit (small)iPhone home security van Apple is onderdeel van de Apple Homekit. Via deze App kun je vanaf elke locatie, waar jij je ook bevindt, de veiligheid rondom je huis in de gaten houden. Je doet dit door één of meerdere beveiligingssystemen met je iPhone te koppelen. Om precies uit te leggen hoe dit werkt, zullen we eerst vertellen wat Apple Homekit precies is, om vervolgens dieper in te gaan op de mobility security van je huis via jouw iPhone.

Wat is Apple homekit?

Apple Homekit is een systeem waarbij je allerlei slimme apparaten aan je iPhone, iPad of Apple Watch kunt koppelen en deze ook vanaf je favoriete device kunt besturen. Dit kan je leven een heel stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat. Deze kun je dan gemakkelijk uit- of aanzetten, ook als je buitenshuis bent. Ben je onderweg naar huis en wil je thuiskomen in een warm huis? Dan zorg je er met een paar klikken op de knop voor dat de temperatuur in huis een paar graden stijgt. Ook andere slimme apparaten zoals slimme stekkers, lampen, sensoren of home security/beveiligingssystemen kun je aansluiten op de Homekit. Apple heeft dit systeem ontwikkeld, maar wel openbaar gemaakt zodat iedere fabrikant producten kan ontwikkelen die hierop aan te sluiten zijn. Apple wilt de producten wel eerst zelf keuren voordat er ook daadwerkelijk een koppeling gemaakt kan worden met Apple homekit.

Hoe werkt Apple homekit?

De Apple homekit werkt, zoals we ook van Apple verwachten, super gebruiksvriendelijk. Nadat je je apparaten hierop hebt aangesloten kun je ze bedienen via je iPhone, iPad of Apple Watch. Je vraagt Siri gewoon even wat je wilt dat er gebeurt en het wordt voor je geregeld! Hiervoor heb je dan wel even de Home App , of Woning App (NL) nodig welke automatisch op je device wordt gedownload bij het installeren van iOS 10.

iPhone homekit mobility security

Zoals eerder al aangegeven, geeft Apple alle fabrikanten de mogelijkheid om apparaten te ontwikkelen die aan te sluiten zijn op de Apple Homekit. Beveiligingssystemen, ook wel home mobility security genoemd, zijn dan ook een heel interessant product. Meerdere fabrikanten van deze security-systemen maken hun producten beschikbaar voor Apple homekit. Verisure heeft nu ook een beveiligingssysteem gemaakt welke je kunt besturen via Apple devices, zoals je iPhone. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een beveiligingssysteem met een camera kunt koppelen met je iPhone, zodat je op elk moment kunt kijken wat er rondom je huis gebeurt. Vanaf welke locatie dan ook.

De beste homekit mobility security voor iPhone

De beste beveiligingssystemen voor Apple Homekit die je met onder andere je iPhone kunt besturen, zetten we hieronder voor je op een rijtje. We nemen hierin alleen de apparaten mee die in Nederland verkrijgbaar zijn, dit zijn ze namelijk lang niet allemaal. Apple homekit is een vrij nieuwe techniek en daarom verwachten we dat deze lijst in de loop van de tijd nog wel zal uitbreiden.

  • #1: Verisure bewaking

Verisure is een merk dat zeer goede bewakingssystemen ontwikkelt. Zij zijn dan ook één van de eerste die een compleet systeem aanbieden die ook nog zeer goed werkt via je iPhone. Momenteel zorgen een aantal strikte privacyregels er nog voor dat dit bewakingssysteem geen gegevens deelt met mobiele devices. Je kunt hiermee wel via de app op je iPhone sleutels en bewaking uit- en aanzetten.

  • #2: D-Link Omna 180 HD Cam

Dit is een beveiligingscamera die je kunt koppelen aan je homekit. De D-link Omna 180 houdt alles binnen de kijkhoek van 180 graden rondom je huis in de gaten. De beelden worden opgenomen in HD-kwaliteit en daarnaast zit er ook een tweeweg audio-functie op. Dit houdt in dat je niet alleen kunt meeluisteren met wat mensen zeggen, maar je kunt vervolgens ook tegen ze praten. Een leuke tip is dat je deze beveiligingscamera via Apple homekit ook weer kunt koppelen aan je verlichting, zodat je deze aan kunt zetten om ongewenst bezoek te voorkomen. Dit apparaat kost €229,95

  • #3: Elgato Eve Door & Window

Dit apparaatje houdt in de gaten of en wanneer er ramen en deuren open zijn geweest. Daarnaast kun je ook op een moment dat je buiten de deur bent, even checken of je alle ramen bijvoorbeeld wel hebt afgesloten. De Elgato Eve Door & Window kost €39,95.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren