“Alles in 1” combineren met mobiel of niet?!

Nu aan het lezen
“Alles in 1” combineren met mobiel of niet?!

QuadPlay - Vier-in-1De laatste tijd zien wij een stijging van het aantal vragen van onze bezoekers die hun mobiele abonnement (met een iPhone of enkel een SimOnly) willen combineren in hun “alles in 1” abonnement. Dit om nóg meer voordeel te behalen c.q. gemak te hebben. Maar is dat ook zo?

In dit artikel zoomen wij dieper in op de mogelijkheden, voordelen & nadelen en aandachtspunten van het combineren van al deze abonnementen. In onze vergelijking nemen wij Ziggo en KPN als voorbeeld, specifiek de abonnementsvormen “Ziggo Complete” en “KPN Standaard”. Na het lezen van de introductieteksten van beide bundels valt ons direct enkele belangrijke zaken op;

  • Ziggo kent een internetsnelheid van 120 MB/minuut (via kabel) en KPN 50MB (op glasvezel).
  • De abonnementsprijzen liggen vrij opvallend in lijn met elkaar; € 59,95 bij Ziggo en € 59,00 bij KPN. Bij Ziggo krijg je de eerste drie maanden voor € 29,95, bij KPN de eerste 6 maanden voor maar € 35,00 per maand.
  • Bij Ziggo krijg je maar liefst 27 zenders in HD kwaliteit, bij KPN zijn dit er 20.

KPN-en-ZiggoAls wij deze eerste balans opmaken dan zien wij een “voorzichtig” financieel voordeel bij KPN. Je hebt hier wel een iets minder snelle verbinding en minder “HD” kanalen, maar als beginsel is dit over het algemeen prima. Let wel dat je bij KPN een bestaande glasvezelverbinding voor nodig om het abonnement te kunnen gebruiken. Wil je bij KPN meer dan 50 MB/minuut dan kan je voor een uitbreiding kiezen á € 7,00 per maand waarbij je tot 100 MB/minuut kunt downloaden / internetten. Desalniettemin blijft er dan een financieel voordeeltje om alles in 1 bij KPN onder te brengen.

Maarrr.. Ons vergelijk gaat verder dan alleen de financiën.

Verschillen interactieve televisie van Ziggo en KPN

Zowel Ziggo als KPN bieden in hun pakket interactieve televisie aan. Alleen de manier waarop dit wordt gedaan is wezenlijk verschillend van elkaar, “appels en peren”. Bij Ziggo wordt zowel een Ontvanger als een Recorder gebruikt, het interactieve deel wordt dus bij jou thuis op de Recorder opgeslagen. Bij KPN is dit anders; bij KPN wordt er namelijk online opgeslagen (je hebt dus geen recorder nodig). Het één heeft zo zijn voordelen en nadelen, maar het “ander” heeft dit ook. Interessant bij KPN is dat je 6 opnames tegelijk kunt doen. Hiervoor heb je dus wel glasvezel nodig en moet je UTP kabels gebruiken naar je televisie toe.

Leuke “nice to have” bij KPN

KPNupErg interessant om te benoemen vinden wij “KPN Up”. Al vanaf het standaard abonnement is dit inbegrepen. Wat kan je hiermee? Tot 5 GB cloudopslag voor data afkomstig van bijvoorbeeld je laptop, iPhone of iPad. Je kunt dus vanaf nu overal bij je data. Maar ook is het erg handig om via deze dienst bijvoorbeeld Picasa aan KPN te koppelen en zo direct toegang te hebben tot je foto´s en/of video´s, leuk om op de televisie te bekijken! Deze dienst is uit te breiden naar maar liefst 150 GB voor 10 extra euro´s p/m.

Mobiel abonnement combineren met “alles-in-1” of niet?!

QuadPlay-vierkantDe hamvraag waar we natuurlijk naar toewerken; is het verstandig om je mobiele abonnement te bundelen met je alles-in-1 abonnement? De juiste term hiervoor is “Quadplay“, ook wel “vier-in-1” genoemd. Niet bij iedere provider is dit interessant, maar bij met name KPN vinden wij dat zeker wel het geval. Je krijgt € 5,00 korting op het Alles-in-1 abonnement. Daarbij krijg je (als je al een mobiele KPN klant bent) 2x zoveel mobiel-internet op je mobiel, de keuze uit een gratis film pakket én gratis bellen naar vaste lijnen. Ook Ziggo biedt natuurlijk tegenwoordig mobiele abonnementen aan. Deze zijn vaak alleen beschikbaar voor klanten die bijvoorbeeld al een internet abonnement hebben. Bij Ziggo levert het combineren van bijvoorbeeld vier diensten echter niet geen extra voordeel of andere leuke zaken op.

Ons advies

Het is uiteraard zo dat zowel Ziggo als KPN instapabonnementen hebben op het gebied van “Alles-in-1”. Op dit vlak zijn er verschillen, maar die zijn ook weer niet werelds groot. De verschillen zitten hem met name in de uitbreidingsmogelijkheden én toch ook of je een mobiel abonnement hebt bij KPN of Ziggo.

Je kunt als “trouwe” klant bij KPN en/of Ziggo dus zeker voordeel halen als je de abonnementen bundelt. Maar belangrijker is dat de abonnementen die je hebt passen bij jouw behoefte en wensen.

  • Geef je veel om HD televisiezenders? Snel downloaden? En vind je het prima om gebruik te maken van het Vodafone netwerk? Dan is Ziggo een zéér interessante aanbieder.
  • Wil je 5GB gratis cloudopslag? Gratis filmpakket? Snel downloaden, maar heb je wel de tijd? En ook nog eens korting op het Alles-in-1 pakket? Dan is KPN waarschijnlijk de betere aanbieder voor je.

Het blijft een persoonlijke keuze, maar met dit artikel heb je nu wel iets meer achtergrondinformatie en beter zicht op de mogelijkheden.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
60%
Informatief
40%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Ronald Allertz

Ronald is onderdeel van ons team en beantwoord graag al jouw vragen per telefoon of reactie formulier. Zijn kennis gaat verder dan enkel de iPhone. Ronald heeft een brede interesse voor alle smartphones en alles in de combinatie tussen vaste en mobiele telefonie. Ook voor technische vragen kun je bij hem terecht, en is daarmee altijd bezig met research voor de goedkoopste iPhone toestellen en abonnementen!

Stel je vraag / Reageren