Alternatief: Samsung Galaxy S2

Nu aan het lezen
Alternatief: Samsung Galaxy S2

De Galaxy S2 is naast de iPhone 4 en 4S ook een zeer populaire smartphone. Alleen in 2011 zijn er sinds hij is uitgekomen al meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht! Daarmee is deze telefoon voor ons in iedergeval absoluut de moeite waard om eens te vergelijken met de iPhone 4S van Apple!

Apple iPhone 4:

Apple staat er om bekend dat zij het mooiste toestel kunnen ontwerpen en produceren. De iPhone 4S is hier het levende voorbeeld van. Met een zeer slank lichaam meet de iPhone 4S net 9mm. Het toestel is iets zwaarder dan de Samsung Galaxy S2, met een gewicht van 137g en volledige afmetingen van 115,2 x 58,7-x 9.3mm doet Apple het niet slecht.

Samsung Galaxy S2:

Zodra u de Samsung Galaxy S2 vast houdt, voelt u duidelijk dat het toestel lichter is. De Samsung Galaxy voelt verder goed en degelijk aan. Met een gewicht van slechts 116g is deze smartphone zeer licht, Samsung beweert zelf(s) dat de Galaxy S2 de dunste smartphone ooit is. De volledige afmetingen van de S2 zijn: 125,3 x 66,1 x 8.49mm en is hiermee dus 0,6m dunner dan de iPhone… Daarmee zal de Galaxy S2 met gemak in de smalste jeans zakken te passen, al is het scherm wel aan de flinke kant (ruim een cm groter) waarmee de Galaxy S2 toch wel een iets grotere broekzak vraagt..

Scherm / Display kwaliteit en afmeting

Apple iPhone 4S:

De Apple iPhone 4S heeft een 3,5-inch scherm, met een schermresolutie van 960 x 640 pixels. Het Retina Display van de iPhone 4S heeft een voorsprong op andere smart-telefoons in zijn vergelijking. Het display is soms reflecterend in heldere omgeving of direct zonlicht, wat kan leiden tot lichte overlast. De kwaliteit van de HD opnames zijn bijzonder goed met zeer veel scherpte.

Samsung Galaxy S2:

De Samsung Galaxy S2 heeft een 4,3-inch scherm, met een schermresolutie van 800 X 480 pixels. Hiermee is het display iets groter dan die van de iPhone, maar wel iets minder pixels. Wat zou moeten resulteren in minder scherp beeld, iets wat wij zelf niet konden waarnemen. Het beeldkwaliteit als gevolg van de SUPER AMOLED Plus-technologie is bijzonder te noemen. De kleuren zijn zeer aantrekkelijk, voornamelijk de groene en blauwe kleur. De kijkhoek van de Samsung Galaxy S2 is net zo goed als die van de iPhone 4S.

De Galaxy S2 biedt ook prima kwaliteit van het opnemen en afspelen van video met voldoende scherpte. Echter, de hoeken in de Samsung Galaxy S2 zijn verrassend minder zuiver als bij het hetzelfde beeld op de iPhone 4S.

Besturingssysteem:

Apple iPhone 4S:

Het besturingssysteem van Apple is snel en eenvoudig te bedienen. iOS is het besturingssystemen van Apple voor haar mobiele toestellen, wat opvalt is dat dit OS niet alleen efficiënt is maar ook zeer effectief. Er zijn geen verborgen opties, en een lange druk op de speciale home toets van Apple geeft u toegang tot weer een heleboel andere opties!

Samsung Galaxy S2:

De Galaxy S2 wordt aangedreven door Android, een besturingssysteem van Google. Binnen het OS van Google kunt u veel instellingen maken. Bijna alles is mogelijk, echter zitten sommige instellingen ver weg waardoor wij soms het overzicht kwijtraakten. Android OS nodigt duidelijk uit tot een reeks van mogelijkheden die de Samsung Galaxy S2 tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Marieke23
  28 augustus 2012 at 09:10

  Handige vergelijk, zit nu namelijk in dubio wat te nemen. Komt er ook nog een vergelijk voor de Galaxy S3?
  groetjes, Marieke

 • Bert
  28 december 2011 at 01:34

  Leuke vergelijking. Ik zou bijna voor de galaxy gaan. Alleen, en dat lees ik hier nergens, is de iPhone wel erg handig als je ook een iBook en iPad 2 hebt!

Stel je vraag / Reageren