Alternatief: iPhone, Samsung of Nokia?

Nu aan het lezen
Alternatief: iPhone, Samsung of Nokia?

Met dit artikel hopen wij je verder te helpen wanneer je twijfelt tussen ‘s Werelds 3 grootste mobiele telefoonfabrikanten van dit moment: De iPhone, Samsung en Nokia. Wat is het voordeel van elk toestel en welke leuke aanbiedingen hebben de providers met elk toestel? Apple voert sinds 28 oktober de opvolger van de succesvolle iPhone 4: de iPhone 4S.  Samsung’s meest succesvol model is de Galaxy S2 en ook Nokia heeft een zeer verrassend nieuw toestel gepresenteerd: de Lumia 800.

Als je nú wilt kopen, welke moet je dan kiezen?

Alle drie de smartphones hebben redelijk vergelijkbare product specificaties. Ze zijn daarom goed met elkaar te vergelijken. Klik op de volgende links voor de officiële pagina’s van de: iPhone 4S, Nokia Lumia 800 en de Samsung Galaxy S II.

Apps en Gebruiksvriendelijkheid

De iPhone 4S draait op de laatste iOS 5 versie van Apple en is zeer gemakkelijk in omgang. Meer dan 90% van alle iPhone bezitters heeft nog nooit de handleiding hoeven raad te plegen om er mee om te kunnen gaan. Berichten versturen, contacten toevoegen, internetten en bellen werkt kinderlijk eenvoudig en alle instellingen zitten op zeer logische plaats.

Nadeel: sommige instellingen zijn niet te wijzigen.
Appstore: Zeer uitgebreid en volledig. Voor bijna alles is wel een app te vinden, gratis of tegen betaling van een kleine vergoeding.

De Galaxy S 2 draait op Android versie 2.3 van Google. Het Os van Google is iets complexer dan iOS van Apple. Het is soms even zoeken, maar biedt eenmaal doorgrond wel veel meer mogelijkheden om je telefoon te personaliseren naar eigen wens. Bijvoorbeeld met een opstartscherm naar keuze met apps die je daar bij wenst.

Nadeel: Voor veel mensen zijn er te veel instellingen die gedaan kunnen worden in het Android OS waardoor overzicht kwijtraakt.
Appstore: De app-store van de Android Market is zeer uitgebreid en biedt veel mogelijkheden.

De Nokia Lumia 800 draait op Microsoft Phone Mango. Het Phone Mango OS versie 7 is nieuw en kent vele verbeteringen in verhouding met de vorige versie. Microsoft heeft goed gekeken en geluisterd naar wat mensen willen, en veel sociale apps standaard geïntegreerd. Hiermee draait de visie van Phone Mango duidelijk om jou! Houdt er wel rekening dat er buiten de standaard-apps, zoals Twitter, Hyves en Facebook – vooralsnog maar zeer weinig apps beschikbaar zijn voor de Nokia Lumia. Wel kun je op de Lumia 800 xBox Live spelen.

Nadeel: nog weinig apps in de app-store.

Specificatie overzicht alle 3 de toestellen:

Schermresolutie

De iPhone heeft de hoogste resolutie, gevolgd door de Samsung S2 en Nokia Lumia 800 met beide 800×480 pixels. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy het grooste scherm, van maar liefst 4,3 inch. De Lumia 800 heeft een schermgrootte van 3,7 inch. In een opsomming kunnen wij melden dat:

 • iPhone 4S heeft: 960×640 pixels. De iPhone 4S heeft daarmee de beste schermresolutie, maar wel kleinste scherm, namelijk 3,5 inch.
 • Nokia Lumnia 800: 800×480 pixels, en een schermgrootte van 3,7 inch.
 • Samsung Galaxy S II heeft: 800×480 pixels. Hiermee heeft de Galaxy S 2 wel dezelfde resolutie als de Nokia, maar is het scherm wel aanzienlijk groter met 4.3 inch.

Opmerking: Let op dat naarmate het scherm groter wordt, dit mogelijk wel prettiger werkt en leest, maar dat de accuduur behoorlijk kan afnemen.

Tip: Onder instellingen kun je ervoor kiezen om de helderheid van het scherm aan te passen. Zet de waarde hiervan op 65 of 75% en daarmee zorg je er al voor dat je smartphone uren langer mee zal gaan!

Kwaliteit van de Camera

Hierin zit hem nauwelijks verschil. Alle drie de toestellen hebben een gelijkwaardige camera van 8 megapixel. De Samsung Galaxy S2 maakt absoluut de mooiste kwaliteit foto’s, gevolgd door de iPhone 4S. Over de kwaliteit van de Nokia Limia is nog weinig bekend, wel weten wij dat hij als enige geen full HD kan filmen. Max resolutie is 720p. De iPhone 4S en Galaxy S2 filmt wel op Full HD (1080p).

Spreektijd

 • iPhone 4S: 14 uur
 • Samsung Galaxy S II: 9 uur
 • Nokia Lumia 800: 13 uur

Dikte toestel

 • iPhone 4S: 9 mm
 • Samsung Galaxy S II:8 mm
 • Nokia Lumia 800: 12mm

Gewicht toestel

 • iPhone 4S: 140 gram
 • Samsung Galaxy S II: 116 gram
 • Nokia Lumia 800: 142 gram

Prijs van los toestel:

Benieuwd naar de beste prijzen?

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Bas
  2 januari 2012 at 22:49

  Ik wil de iPhone 5! Weet iemand wanneer deze komt?

  • Goedkoopste-iPhone.nl
   3 januari 2012 at 12:18

   Beste Bas, hier moet je nog even geduld voor opbrengen. Voorzover wij dit volgen bij onze bronnen, komt de iPhone 5 niet voor de herfst van 2012… Dat duurt dus nog wel eventjes!

 • Rick
  2 januari 2012 at 21:38

  Van alle 3 vind de Nokia er erg uitspringen. Weer eens wat nieuws! Interessant!

 • Simone
  22 december 2011 at 09:05

  Wow wat stoer dat jullie nu ook andere merken vergelijken! Ik vind de Nokia er ook wel erg leuk uitzien!!

Stel je vraag / Reageren