Laatste toestellen: iPhone 5 of iPhone 4S?

Nu aan het lezen
Laatste toestellen: iPhone 5 of iPhone 4S?

iPhone 5 met iPhone 4S vergelijken

Op onze speciale iPhone 5 en iPhone 4S pagina’s kunt u niet alleen de beste aanbiedingen en acties terugvinden, ook leest u daar nu dat beide toestellen momenteel in snel tempo uitverkocht raken.

Als u nu moet kiezen, welke kiest u?

Voor wie momenteel al een iPhone bezit (of heeft gehad) zou de keuze mogelijk simpel zijn. Maar wat als u twijfelt? Ga ik voor het nieuwer en slanker model, of toch voor de 4S die iets zwaarder is, maar degelijk in de hand ligt?

De iPhone 4 is sinds vorige maand uitverkocht. Voor de iPhone 4S heeft u keuze uit de meeste abonnementen!

Wij ontvangen de vraag dat mensen voor de keuze van beide toestellen staan steeds vaker. Het vaakst ontvangen wij deze vraag bij het zoeken naar een nieuw iPhone toestel voor hun kind(eren). Omdat deze toestellen momenteel zeer leuke acties kennen, kunnen wij dit ons heel goed voorstellen. Hieronder hebben wij de belangrijkste toestel verschillen uitgezet in enkele vragen. Beantwoord de vragen voor jezelf (of uw kind) en gebruik dit als leidraad in de keuze voor welk toestel je het beste kunt kiezen.

Beantwoord de volgende vragen:

  • Bedien je het telefoonscherm het liefst (of meestal) met één hand?
  • Maak je vaak foto’s en hecht je waarde aan kleur en scherpte?
  • Geef je om snelheid van het toestel, bijvoorbeeld bij het openen van je mail, spellen of het maken van verschillende foto’s?
  • Vind je het belangrijk dat het toestel zo licht mogelijk moet zijn?

iPhone 5

Indien je het merendeel van bovenstaande vragen hebt beantwoord met een duidelijke JA, dan doe je er goed aan om te kiezen voor de iPhone 5. Dit toestel zal dan het beste bij je aansluiten en je zult hier zeker geen spijt van krijgen.

iPhone 4S

Wanneer je graag (of veel) foto’s maakt, maar je genoegen neemt met iets lagere kwaliteit, dan volstaat de iPhone 4S nog steeds prima. Met name de ruis onderdrukking bij fotograferen in het donker komt de iPhone 5 een stuk beter uit de test. Maar voor de meeste onder ons zal de iPhone 4S prima foto’s leveren.

Het iets zwaarder gewicht zien wij in sommige gevallen als voordeel. Een voorwerp dat zwaarder weegt, houd je over het algemeen steviger vast, en dus minder kans op vallen (onze ervaring). Met de snelheid zit het wel goed. De redactie vindt de snelheid van de 4S nog steeds prima volstaan. Wel kunnen wij aanraden om niet even snel mee te gaan met iOS updates. Met iOS 6 is de iPhone 4S merkbaar sneller dan met iOS 7. Staat er nu al iOS 7 op, dan kun je dit uiteraard het beste zo laten. Maar houdt goed de snelheid van het toestel in de gaten wanneer er updates beschikbaar komen.

Conclusie

Wij volgen alle iPhone toestellen, en ook de iPhone 5 en 4S al jaren. Het valt ons redactie team op dat over de kwaliteit van het toestel, uiteindelijk toch de meeste mensen het meest tevreden zijn over de 4S. Met name dat het oplaad punt en de behuizing steviger is. Dit kunnen wij deels bevestigen, op de iPhone 5 is bijna 20% in gewicht bespaard, en dat komt door gebruik van andere materialen. Dit zou de sterkte niet mogen beïnvloeden, maar in de praktijk lijkt de iPhone 4S dus beter uit de test te komen na een periode van 1 of 2 jaar.

Zoek je dus een telefoon en weet je nu al dat je deze langer dan 2 jaar wenst te behouden? Dan zou de overweging om voor een 4S te kiezen, mogelijk niet eens zo verkeerd kunnen zijn.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren