Abonnement afsluiten via webshop of provider?

Nu aan het lezen
Abonnement afsluiten via webshop of provider?

Kies je voor een webshop of een telecom provider?Je bent na bijna een of twee jaar aan het einde gekomen van je mobiele abonnement. Je krijgt van je provider te horen dat je mag verlengen en zullen jou een goed aanbod doen om te verlengen bij diezelfde provider. Zij geven je bijvoorbeeld een korting op het maandelijkse telefoonabonnement. Dit natuurlijk interessant zijn, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Het is dan ook goed om te weten dat je áltijd een keuze hebt. Bekijk je alternatieven goed en ga voor de beste deal voor jou, niet voor de aanbieder.

Je kan twee dingen doen:

  1. Nieuw abonnement uitkiezen bij een andere provider
  2. Zelfde of ander abonnement bij je huidige provider

En hoe ga je dat doen? Via de winkel of website van een provider of via een webshop? In dit artikel proberen we de voor en nadelen van het afsluiten van een mobiel abonnement via een webshop in plaats van via de provider (zowel offline als online)

Mobiel abonnement via de winkel / website van de provider

Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome, zo geldt dat ook voor jouw mobiele abonnement. Kies je ervoor om dit te doen via de offline of online winkel van de provider of via een webshop? Als je mag verlengen kun je vaak een paar euro korting krijgen op je huidige abonnement. De totale korting die je krijgt zal niet meer bedragen dan tussen de €25 en €40 tijdens de duur van het nieuwe mobiele abonnement. Dit kan in de vorm zijn van korting op je maandelijkse factuur, maar ook een compensatie op het bedrag dat je moet bijbetalen voor een mogelijke nieuwe telefoon. Let hierbij op dat gespreide betaling je altijd geld kosten; geld lenen kost geld.

Abonnement afsluiten via een webshop

De ervaring leert dat het afsluiten van een mobiel abonnement via een webshop vaak meer korting oplevert met of zonder verlenging. Webshops hebben de mogelijkheid om hun prijs en acties tot een zekere hoogte zelf te bepalen, omdat zij een marge krijgen per sale. Dankzij vergelijkende websites als Goedkoopste-iphone.nl en andere websites ben jij verzekert van de, op dat moment, goedkoopste mobiele bundel. Dit kan leiden tot een lagere bijbetaling van je telefoon en/of de maandelijkse kosten. Start met het vergelijken van je abonnement.

Voor en nadelen voor afsluiten abonnement via webshop

Voordelen via webshop:

  • Alle providers beschikbaar, zowel verlengen als nieuwe afsluiten
  • Hogere korting maandbedrag
  • Mogelijkheden tot vergelijken van abonnementen van je favoriete provider
  • Betere (korting)acties, zoals goodies

Nadelen via webshop:

  • Bij klachten moet je je vaak wenden tot de webshop
  • Via offline winkel beschik je meteen over je smartphone
  • Levertijd van je smartphone en ingaan van je abonnement kan iets langer zijn, omdat het versturen van contracten en identiteitspapieren veel tijd in beslag neemt


Gebruik onze iPhone abonnement vergelijker om de beste aanbieding te vinden.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
100%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren