De goedkoopste én beste; iPhone 5SE

Deze iPhone is nog niet officieel onthuld door Apple, de informatie is daarom onder voorbehoud.

 

iPhone-5SE-ConceptTerwijl bijna de hele wereld uitkijkt naar de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus (die naar verwachting komen in september 2016), komt Apple héél onverwachts waarschijnlijk medio maart 2016 met de iPhone 5SE! De Apple iPhone 5SE is een 4 inch versie van de populaire iPhone 6. 4 Inch is hetzelfde formaat als de iPhone 5S, 5c en 5, met name voor die consumenten die de iPhone 6 en 6 Plus te groot vinden. Niet iedereen kan namelijk de grotere maten waarderen. Apple lijkt dus gehoor te geven aan deze wens. De iPhone 5SE zal een nieuwe, sterk verbeterde versie worden van de iPhone 5S, met mogelijk het design van de iPhone 6. De iPhone 5SE wordt dus een handzame 4 inch iPhone, maar hardware die helemaal up-to-date is.

iPhone 5SE, 6C of 6 Mini.. Wat wordt het?!

De afgelopen maanden zijn er vele “iPhone 5SE” geruchten verschenen. Zelfs de naam is een hot topic, zo wordt het toestel op veel blogs ook wel iPhone 6C of iPhone 6 Mini genoemd. Die laatste zou ook niet gek zijn, omdat er natuurlijk ook een “Plus” variant is. Op deze pagina vind je het laatste nieuws over (wat wij verwachten) de iPhone 5SE, inclusief informatie over de uiteindelijke Nederlandse releasedatum en adviesprijs. Volgens de laatste geruchten lijkt het er nu echt naar dat de iPhone 5SE in halverwege 2016 uitkomt.

Verwachte iPhone 5SE specs
  • 4 inch Retina Display
  • Metalen behuizing
  • Kleuren; Rosé, Silver & Grey
  • Apple iOS versie 9
  • 8 MP achter, 1,2 MP voor
  • Ondersteunt Apple Pay
  • Vanafprijs nog niet bekend

Prijs & beschikbaarheid iPhone 5SE

De iPhone 5SE zal heel waarschijnlijk de goedkoopste én beste iPhone worden van alle nu beschikbare modellen. Dit omdat wij verwachten dat de iPhone 5SE qua prijs geplaatst zal worden onder die van de iPhone 6. En dat terwijl je wél alle laatste technische verbeteringen onder de motorkap hebt. De laatste berichten gaan uit van een evenement van Apple op 15 maart en een Amerikaanse releasedatum van 18 maart. De iPhone 5SE zal vanaf de officiële Nederlandse verkrijgbaarheidsdatum goed leverbaar zijn met alle providers, zoals Vodafone, KPN, Telfort, T-Mobile, Tele2, Hollandsnieuwe en alle anderen.iPhone-5SE-Concept-back

iPhone 5SE design & opslag

Over het design en de behuizing lopen de verwachtingen uiteen. De één verwacht eerder een iPhone 5S model, waarbij andere verwachten dat het een kleinere iPhone 6 wordt. Mogelijk zelfs een combinatie van deze twee verwachtingen. Het is dan ook vrij logisch dat Apple zal kiezen voor de kleuren spacegrijs, goud en zilver, zoals bij duurdere modellen omdat deze veruit het meest succesvol zijn gebleken. Qua opslag is het ook onduidelijk; de iPhone 5C is bijvoorbeeld alleen verkrijgbaar met 8GB opslagruimte. Wij vinden dit erg krapjes. De iPhone 6S begint bij 16GB, wat eigenlijk ook al vrij krapjes is. Maar omdat het een “instapmodel” zal zijn verwachten wij 16GB en een 64GB versie voor gevorderden. Wij vermoeden dat er geen 128GB versie komt voor de iPhone 5SE, hiervoor zal de consument naar de 6S moeten uitwijken.

Zodra er meer bekend is over de prijsstelling zullen wij op deze pagina de goedkoopste aanbiedingen opnemen zodat je niet onnodig duur uit bent.