10 Tips voor langere batterijduur iPhone 4 / 4S

Nu aan het lezen
10 Tips voor langere batterijduur iPhone 4 / 4S

Door het veranderen van enkele simpele instellingen kunt u er voor zorgen dat de batterij flink langer meegaat. Als u de volgende instellingen veranderd, kunt u de stand-by tijd verlengen met wel 8 uur of meer!

Op veel websites wordt momenteel gesproken over problemen met de accu. Dit is in veel gevallen absoluut niet het geval. Het komt in de meeste gevallen door voorzieningen die op de iPhone aanwezig zijn. Daarbij moet u denken aan de GPS die (onnodig) vaak haar positie doorgeeft aan satellieten waar u zich bevind. Of wat te denken van uw WiFi verbinding die elke minuut de omgeving afzoekt naar aanwezige netwerken? Maar ook Bluetooth; die u had aangezet om in uw auto te kunnen verbinden met de carkit. Zodra u de auto uit bent, zal Bluetooth de rest van de dag zoeken naar nieuwe apparaten om mee te kunnen verbinden.

U kunt zich wel voorstellen dat dit constant zoeken naar aanwezige apparaten of verbinden met satellieten (GPS) behoorlijk wat inspanning (energie) zal vragen van uw accu. En dat is zonde! Zeker als u aan het einde van de dag nog net even dat ene telefoontje moet plegen…

Hoe zorgt u ervoor dat uw accu langer meegaat?

1. Zet de GPS / Locatie voorziening uit (of beperk het aantal actieve programma’s / Apps )
2. Zet WiFi uit als u deze niet gebruikt.
3. Zet Bluetooth uit als u deze de komende 2 uur of langer niet denkt nodig te hebben.
4. Zet iCloud dienst(en) uit.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe iOS 5 instellingen

Als u iCloud niet gebruikt, zet deze dan uit! iCloud zorgt er standaard voor dat uw contact gegevens, berichten en meer (continu) automatisch worden opgeslagen op servers van Apple. Standaard zet Apple ook de Locatievoorziening (GPS) aan voor iCloud. Ook dit proces zorgt ervoor dat uw batterijduur met uren wordt verkort per dag!

U vind de iCloud instellingen onder de algemene instellingen. Tevens vind u de volgende extra instellingen terug, die mits u deze niet gebruikt, ook uit kunt zetten:

 • Backup van uw iPhone naar iCloud
 • Backup van uw iPhone via Wifi naar iTunes
 • Agenda
 • Contact personen
 • Herinneringen
 • Bladwijzers

En dan de belangrijkste:

Tijdzone niet meer laten zoeken. Deze dienst kunt u hier uitzetten:
instellingen > Locatievoorzieningen > Systeem > Tijdzone instellen.

Deze dienst kan (zeker wanneer u zich beweegt of in de auto zit) zich continu afvragen waar u zich bevindt en belast hiermee onnodig uw accu!

Note: U kunt altijd handmatig een backup van uw iPhone 4 of 4S starten, waarna u al deze instellingen weer (kunt) uitzetten. Hiermee zal u de accu flink minder belasten en dus veel langer gebruik kunnen maken van uw iPhone zonder bij te laden!

Conclusie:

Wij zijn blij verrast hoeveel langer de iPhone nu meegaat na het doorvoeren van deze instellingen. Na een paar dagen getest te hebben, is onderstaand te zien wat wij (gemiddeld) hebben kunnen besparen!

 

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • IPhoneJunkie
  19 februari 2012 at 16:49

  Helemaal mee eens, iPhone 4 rulez!

 • Robin
  19 februari 2012 at 00:35

  Ik moet hier ook even een reactie geven. Ik had tot een paar dagen terug mijn iPhone 3gs (2,5 jr. In bezit) maar moest hem zeker, dan wel niet 3 keer per dag opladen. Ook met iOS 5.01. Nu heb ik een nieuwe iPhone 4 gekocht met zelfs nog iOS 5.0 en wow!! Vanavond om 18:00 opgeladen en net had ik (6 uur later!!) nog 96%!! Ik kan dit iedereen aanraden, wat een enorm verschil 🙂

 • Speedy
  3 december 2011 at 17:17

  Ik hoor hier niks meer over. Zijn alle problemen nu opgelost?

 • guide
  18 november 2011 at 18:35

  Downloaden?? Ik neem aan dat je iTunes kent?!

 • Anneke
  17 november 2011 at 21:26

  Waar kan ik de 5.0.1 versie downloaden?

 • L00s
  13 november 2011 at 01:09

  Update 5.0.1 werkt!!!

 • L00s
  12 november 2011 at 01:48

  Ben het met jullie eens. Maar de iphone blijft gewoon een super telefoon!!

 • Patrick
  11 november 2011 at 23:04

  Snap niet waarom apple altijd weer dit soort problemen met een update moet fixen. Maar goed het werkt voor mij wel, mijn 3gs blijf het na gister echt een stuk langer doen!! Nog even geen 4s voor mij :p

 • Martin van Os
  8 november 2011 at 14:43

  Heb alles aangepast en vindt dat hij nog steeds snel leeg is! Maar heb soms wel het gevoel dat hij een paar uur langer mee gaat. Zou mooi zijn als ze hier toch eens wat op verzinnen met alle smartphones!

 • Martijn
  6 november 2011 at 17:46

  Koen dat valt wel mee hoor. Heb je wel eens iemand gesproken met een htc desire? Bij mij was deze in een halve dag volledig leeg. Alleen als er iets met de iPhone is, komt dit direct negatief in het nieuws.

 • Koen
  6 november 2011 at 16:35

  Tis toch altijd wat met de batterij van de iPhone!

 • Robin
  6 november 2011 at 13:59

  Bij mijn iphone 3GS werkt het ook

 • Jos
  4 november 2011 at 17:36

  Het werkt echt!! Goeie tips. na 2 dagen blijft mijn iPhone 4 echt merkbaar langer met z’n accu doen

  • Goedkoopste-iPhone.nl
   11 november 2011 at 13:18

   UPDATE 11 november – Apple heeft gisteravond om 20:30 Nederlandse tijd een eerste update van iOS 5 beschikbaar gemaakt. In deze update (5.0.1) worden o.a. deze instellingen verbeterd en nog enkele andere aanpassingen gemaakt welke de batterij duur aanzienlijk verlengen. De update is beschikbaar via de bekende weg in iTunes en via iCloud.

  • Cor
   27 februari 2012 at 10:16

   Handige tip! Ook mijn iphone heeft nu een langere standby tijd. Zeker 2 uur per dag voordeel. Bedankt

Stel je vraag / Reageren