Vergelijk iPhone 4s met T-Mobile, KPN en Vodafone

Nu aan het lezen
Vergelijk iPhone 4s met T-Mobile, KPN en Vodafone

Tegenwoordig kunt u op veel plekken informatie vinden over nieuwe abonnementen, aanbiedingen en prijzen van de iPhone 4S.

Het zelfde geldt aan informatie over onze netwerk providers in ons land. We willen met zijn allen niet te veel betalen voor onze dagelijkse telefoon gesprekken en het sturen van smsjes. Tegelijkertijd willen we wel overal waar we zijn goed mobiel bereik hebben en goede service kunnen verwachten wanneer dit nodig is.. Maar is al deze informatie ook zo makkelijk te verkrijgen?

De mobiele Providers geven zelf op hun websites niet meer dan lovende woorden over hun producten en aanbod, wat niet meer dan logisch is. Wanneer zij zelf geen geloof hebben in hun eigen product, zou u dit dan nog wel hebben? Maar als alle providers goed zijn, en zij stuk voor stuk de beste prijs, beste kwaliteit, beste service en het beste bereik van Nederland aanbieden. Wie is dan de beste? Voor wie moet u nu kiezen?

Abonnementskosten

Een belangrijk uitgaanspunt is de abonnementsprijs, dit bedrag komt tenslotte maandelijks terug. U heeft waarschijnlijk al een aantal abonnementen bekeken. En, komt dit bedrag een beetje in de buurt wat u voor ogen had? Of is het eigenlijk een flink stuk hoger dan u dacht? Dan is het daarnaast  maar te hopen dat u binnen uw bel- en/of datategoed blijft. Dit zijn vragen die niet alleen bij u, maar bij duizenden mensen meer door het hoofd gaan.

Welke provider is het grootst?

In de tabel hierboven (van de Rijksoverheid in samenwerking met TNO) kunt u zien dat er momenteel 3 grote aanbieders van mobiel telefonie zijn in Nederland: KPN, Vodafone en T-Mobile.  Telfort maakt sinds 2005 gebruik van het KPN netwerk. Tele2 maakt sinds 2009 gebruik van het T-Mobile netwerk. Vandaar dat deze 2 niet in de tabel staan genoemd (vallen binnen het totaal van KPN).

Momenteel zijn er 19.000.000 (Miljoen) actieve aansluitingen in Nederland. Dit aantal is gelijk gebleven met 2010.

Prijs en abonnement info

Met de huidige prijzen van de nieuwe abonnementen is het handig om goed van te voren duidelijk te krijgen wat u precies gebruikt aan bellen (min) en internet (MB’s). Als u dadelijk elke maand 100  of 150 belminuten en 250MB databundel overhoud, dan zit u wel 12 of 24 maanden vast een (voor u) te duur abonnement. Heeft u nu al een iPhone of een Android telefoon dan is het slim om eerst even de handige App van KPN te downloden. MB Meter is gratis en geeft u interessante informatie wat u per dag of maand gebruikt. U vind de Applicatie bij KPN.

De iPhone 4 met 16GB intern geheugen was en is nog steeds een zeer populair model. Deze 16GB uitvoering is sinds 21 oktober vervangen door zijn opvolger iPhone 4S met 16GB . Hieronder vind u de beste aanbiedingen van dit moment terug in een overzicht per provider met alle kosten. Momenteel is de iPhone 4S alleen te koop bij T-Mobile, KPN of Vodafone. Wij hopen hier binnenkort meer aanbieders bij te plaatsen.

Bij T-Mobile op dit moment het meest voor uw geld. Bij het instap abonnement iSmart 150 krijgt u al 500MB databundel, wat voor de meeste mensen ruim voldoende zal zijn. Bij Vodafone krijgt u 2 maal zoveel, namelijk 1000MB maar daarvoor betaalt u wel €10,50 extra maar krijgt u 50 belminuten minder per maand.

Wat is uw voordeel bij de iPhone 4S 16GB uitvoering?

Hieronder kunt u duidelijk zien waar u het meest voordeel kunt pakken aan het eind van uw abonnementsperiode. T-Mobile is het voordeligst, op de voet gevolgd door KPN en u bent het meest kwijt bij een abonnement van Vodafone. Hierbij moeten wij wel melden dat u bij Vodafone wel de grootste databundel krijgt, namelijk 1GB per maand. Bij KPN is dit 500MB evenals bij T-Mobile. Uit onderzoek van de Opta blijkt dat Nederlanders gemiddeld 460MB per maand gebruiken. Met 500MB zou u dus ruim voldoende moet hebben. Alleen als u van uzelf weet dat u echt heel veel internet, weinig van WiFi netwerken gebruik maakt, graag Navigatie op uw iPhone wilt gebruiken of vaak Youtube bekijkt, dan moet u waakzaam zijn. Dan zou een abonnement van Vodafone voor u mogelijk wel veel voordeliger kunnen zijn.

In deze 2 tabellen kunt u zien dat u bij T-Mobile tot wel €280 voordeel heeft ten opzichte van een vergelijkend abonnement bij Vodafone! KPN geeft u tot €140 voordeel en ook nog eens 50 belminuten extra dan T-Mobile of Vodafone.

Belangrijk: Als u elke maand met 500MB over uw bundel zou gaan, dan bent u bij Vodafone wel voordeliger uit. Bekijk hieronder een kleine rekensom wat u extra betaald indien u meer dan 500MB per maand gebruikt bij T-Mobile of KPN.
Buiten uw bundel: T-Mobile vraagt € 0,10 per MB (500MB x € 0,10 = €50) Bij KPN betaald u € 0,05 per MB (500MB x € 0,05 = € 25)

Extra voordeel

Vanaf 200 belminuten krijgt u bij zowel Vodafone, KPN als T-Mobile de grootste databundel, namelijk 1GB (=1000MB) per maand. Onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de OPTA toont aan dat Nederlanders gemiddeld 460MB per maand gebruiken, maar vaak ook heel veel minder.

Als u niet weet hoeveel u straks aan dataverkeer zal gaan verbruiken, dan kan het uiteindelijk toch veel voordeel hebben om voor een 200 belminuten (of ander abonnement) te kiezen waarbij u 1GB dataverkeer krijgt. Zo blijft u mogelijk voor enkele euro’s meer per maand veilig binnen uw bel-, sms- en databundel.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Speedy
  3 december 2011 at 17:13

  Hi Sjon ik bedoel dat ik nu weet dat ik niet meer hoef te betalen aan abonnementskosten wanneer ik over mijn bundel heen ben. Volgensmij is t-mobile de enige die weer onbeperkt internet geeft, en dat zocht ik

 • Sjon
  25 november 2011 at 12:29

  Hoe bedoel je wat je kwijt bent ?

 • Speedy
  25 november 2011 at 11:31

  Ik ga voor Tmobile onbeperkt internet vind ik veel belangrijker en je weet altijd wat je kwijt bent

 • Sjon
  25 november 2011 at 10:25

  Ik ben het met frits eens!

 • Rolf
  20 november 2011 at 21:47

  Frits, wat een vervelend verhaal. Zeker wanneer je al zolang klant bent!! Naar welke provider ga je nu?

 • Lara
  18 november 2011 at 20:44

  Wat is nu de beste aanbieding goedkoopste iphone?

 • Piet
  8 november 2011 at 16:12

  Kpn lijkt mij wel wat

 • P. Gerritsen
  8 november 2011 at 11:02

  In het midden van het land / randstad klopt dit inderdaad. Maar in het oosten of achterhoek ervaar ik toch nog veel problemen met bereik om mij heen met T-mobile.

 • Gertje
  8 november 2011 at 10:28

  Tmobile is prima!

 • Robin
  6 november 2011 at 13:37

  Ik ben heel tevreden met kpn hi, ik ga deze weer verlengen. Fijn dat kpn ook hier goed en goedkoop naar voren komt

 • Stef
  4 november 2011 at 22:25

  hey dat heb ik ook! Mijn verbinding met 3G is ook onder de maat! Kpn vind ik niks, Vodafone is echt way te duur aan het worden. Denk dat ik toch voor t-mobile ga kiezen wat ik eigenlijk ni wil…. Puff

 • Rolf
  4 november 2011 at 22:06

  Ik zit al 8 jaar bij Vodafone, maar vind hun netwerk het laatste jaar toch flink minder geworden. Heb bijna altijd 3G bereik maar volgensmij is GPRS nog sneller. Ik ven nooit voor tmobile geweest, maar als ik nu zie hoeveel duurder vodafone is dan weet ik niet of ik volgend jaar weer voor Vodafone netwerk kies! 🙁

 • Jos
  4 november 2011 at 17:42

  Ik heb T-mobile bij mijn IPhone 4 nu een jaar en ben er zeer tevreden mee! Ook veel hotspots waar je gratis wifi hebt. Echt een aanrader en zo te zien betaal je bij t-mobile niet te veel!

 • Peter
  4 november 2011 at 01:48

  Is Tmobile nu zoveel beter geworden? Ik hoor al langere tijd weinig negatieve verhalen meer. Kan iemand dit bevestigen?

  • Frits
   20 november 2011 at 14:25

   T mobile is onbetrouwbaar. Meerdere malen afspraken gemaakt en als je de bevestiging krijgt is het toch weer anders. Bel je op om te vragen hoe het nu zit dan weet men er niets van of moet het weer een ander vragen. Had een voordeel gekregen van 4 maanden gratis Abbo hetgeen niet in de contractbevestiging stond. Ik bellen en konden ze het niet meer geven wat dat was een actie op zaterdag en nu was het het inmiddels donderdag! Nou ja! Ik ga mijn Abbo na 7 jaar opzeggen en misschien heb ik dan ook wel beter bereik bij de nieuwe provider.

   • Rolf
    21 november 2011 at 10:06

    Frits, wat een uiterst vervelend verhaal. Zeker wanneer je al zolang klant bent!! Mag ik vragen voor welke provider je nu kiest?

Stel je vraag / Reageren