Wat is het voordeel van Hi Toestellease?

Nu aan het lezen
Wat is het voordeel van Hi Toestellease?

Sinds begin 2012 kun je bij Hi geen iPhone meer kopen, maar kun je de iPhone “huren” middels ToestelLease. Maar wat is dit nu precies?

Wij zijn dieper in het abonnement van Hi gedoken om jou meer te kunnen vertellen en adviseren over de abonnementen van Hi, en dan in het bijzonder met een nieuwe iPhone. De abonnementsvormen Hi Bel & SMS, Web en Messaging zijn inmiddels vervangen door een nieuw abonnement waarbij je de bundel voor internet en belminuten zelf kunt samenstellen. Naast dit abonnement hoef je de telefoon niet meer aan te schaffen voor een hoog geldbedrag. Je betaalt nu een vast bedrag voor ToestelLease per maand.

Voordelen nieuw Hi abonnement

Het grote voordeel voor jou als klant is dat de koppeling tussen een X aantal belminuten, sms’jes en mobiel internet los is gelaten. Je kunt nu jouw abonnement helemaal zelf samenstellen. Wil je 0, 150 of meer belminuten? En wil je een bundel voor 100 of meer smsm’jes? Alles stel je nu zelf samen voordat je het abonnement afsluit.

iPhone kopen of leasen?

Tot begin 2012 moest je altijd een bepaald geldbedrag betalen voor een nieuwe iPhone. Nu hoeft dit niet meer, je krijgt de nieuwe iPhone op aflossing. Je betaalt dus een vast bedrag per maand voor aflossing van de aanschafprijs (prijs gedeeld door het aantal maanden van het contract) van het toestel, los van het aantal belminuten, sms’jes of mobiel internet bundel.

iPhone defect? Snel een vervangend toestel!

Als je iPhone stuk gaat, krijgt je binnen enkele uren (+/- 4 uur ) een vervangend toestel. Dit noemt Hi “Smartcare“. De vervangende iPhone zal dezelfde specificaties hebben als het toestel wat defect is geraakt. Na een periode van 1 of 2 jaar kun je het toestel voor een paar tientjes kopen of natuurlijk een nieuw abonnement afsluiten.

Wat als je contract is afgelopen?

Wanneer je contract met Hi is afgelopen, kun je het toestel (iphone) zonder kosten omruilen voor een nieuw toestel of inleveren. Als je de iPhone na het contractstermijn wilt overnemen, dien je rekening te houden met de volgende kosten:

 • 1 jaar contract: dan betaal je 35% van de nieuwwaarde van de iPhone na 1 jaar
 • 2 jaar contract: dan betaal je 15% van de nieuwwaarde van de iPhone na 2 jaar

Reken Voorbeeld:

Stel je wilt jouw iPhone 4S na 2 jaar overnemen. Het toestel kost op dat moment nieuw €250. Dan moet je 15% van €250 = €37,50 betalen.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Tom
  29 april 2012 at 09:29

  Belachelijk die toestellease constructie even rekenen leert dat je nog steeds gewoon je toestel zelf betaald. Het voordeel wat kpn/hi/telfort schetst is dat je voor MAAR ongeveer 100 euro na 2 jaar je gsm kunt overnemen. De vraag of ik dan geen 2e hands iphone kon kopen bij hem voor 100 euro werd beantwoord met een resolute nee omdat het wel de bedoeling is dat mensen het toestel zelf kopen en anders wordt het refurbished genoemd en ben je nog steeds duur uit…… Is dit dan het antwoord op het dalende gebruik van belminuten?

  • Goedkoopste-iPhone.nl
   30 april 2012 at 16:47

   Beste Tom, het klopt dat je voor het toestel betaald, dat doe je bij alle abonnementen. Alleen zijn er bij deze vorm 2 voordelen. A) je weet nu exact wat je betaald voor je toestel en voor het abonnement, B) je hoeft niet gelijk 250, 300 of 400 euro te betalen voor het toestel.

   Daarnaast krijg je een vervangend toestel binnen 4 uur indien je iPhone defect is geraakt. En dat kan soms erg fijn zijn!

 • Snel
  18 april 2012 at 18:54

  Toch koop ik liever een iPhone. Lease auto, lease telefoon What’s next?!

 • Goedkoopste-iPhone.nl
  17 april 2012 at 18:40

  Beste Ik en Mia,

  Het klopt dat het voorlopig niet mogelijk is om een iPhone toestel anders dan via ToestelLease aan te schaffen bij Hi. Wij weten niet of dit in de toekomst wel weer mogelijk zal zijn.

  @Ik: Wij werken nog aan een artikel en onderzoek met Telfort. Het artikel zal een deze dagen online verschijnen!

  Mvg,
  De Redactie.

 • Mia
  17 april 2012 at 17:58

  Hallo Redactie,

  Ik kan nergens meer vinden op de hi website hoe duur een iPhone kost. Klopt dat? Kan ik alleen nog maar leasen? Gr. Mia.

 • Ik
  16 april 2012 at 21:27

  Nu Telfort de iPhone ook met toestellease aanbied, vind ik dit een erg interessant artikel. Ik ben tegen huren of leasen van een telefoon, maar het os wel erg handig dat je binnen een paar uur een nieuw toestel ontvang!! Staat er op uw website ook een dergelijk artikel over toestelletje van Telfort? Alvast dank.

Stel je vraag / Reageren