iPhone 5, eerste impressie van de Redactie..

Nu aan het lezen
iPhone 5, eerste impressie van de Redactie..

iPhone 5 wit zo uit de doosOp 29 november heeft de redactie van Goedkoopste-iPhone.nl 3 iPhone 5 toestellen ontvangen. Hiermee zijn 3 redactie leden van een iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S naar het laatste model van Apple gestapt. Onze eerste bevindingen willen wij graag met u delen!

iPhone 5, het wachten waard?

Hierop zijn alle redactie leden het unaniem met elkaar eens: absoluut! Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat alle redactie leden toch wel hun twijfels hadden over de vernieuwingen binnen de iPhone 5.. Met name of ze hun iPhone 4 of 4S wel moesten verruilen voor de iPhone 5. De Redactie leden met een iPhone 4 en 4S hadden immers al update iOS versie 6 draaien waarbij veel van de interessantste opties – zoals het maken van panorama foto’s, Kaarten van Apple en andere visuele aanpassingen – al beschikbaar was op hun iPhone toestel.

iPhone 5, wat valt nu echt op?

iPhone 5 van dichtbijWat iedereen toch wel het meest opviel, is het gewicht. 1 persoon dacht zelfs dat hij voor de gek werd gehouden en met een iPhone 5 dummy uit de winkel te maken had. De iPhone 5 voelt zo verschrikkelijk veel lichter aan dan zijn voorgangers, dat dit punt als eerste bij iedereen op zal vallen.

Zodra de iPhone 5 aangezet wordt, valt direct het lange scherm op. Vooral voor onze Redactie leden die nog een iPhone 3GS en 4 hadden, viel de scherpte van het beeld direct in het oog. Het licht opbrengst en de diepe intens kleurrijk beeld dat tevoorschijn komt na de eerste instellingen opgegeven te hebben, is voortreffelijk. Met een glimlach van oor tot oor als gevolg op al ons drie gezichten!

Groter scherm, geen luxe maar must!

Over het 4 inch scherm is iedereen van ons het eens: het is geen luxe of het zoveelste marketing truckje om een nieuwe telefoon aan te prijzen… Het is echt bijzonder fijn!

Alles werkt sneller, met minder handelingen

Iedereen die een iPhone 4S, 4 of 3GS bezit, kan beamen dat wanneer je meerdere kalender afspraken hebt op een dag (bij maandoverzicht) of naar het instellingen overzicht gaat… Herhaaldelijk moet bewegen (scrollen) om alle opties en afspraken in beeld te krijgen. Nu met het 4 inch scherm passen bijna alle (en meest belangrijke) instellingen, agenda afspraken en mailboxen in één keer in beeld.

iPhone 5 sneller?

Niet alleen zorgt de nieuwe A6 processor ervoor dat alle programma’s, Games en instellingen op het beeld vliegen (de iPhone 5 is echt WAANZINNIG snel) maar ook voorkom je nu in de meeste gevallen dat je eerst moet scrollen voordat je een 2e optie kunt aanvinken waarnaar je opzoek was. Met andere woorden, alles werkt sneller met minder handelingen. Dit betekent effectief een bijzonder prettige ervaring van het iOS met een veel snellere laadtijd.

iPhone 5 camera specsWat ook gelijk opvalt, is de snelheid waarmee de camera functionaliteit opstart en klaar is voor de foto. Na het nemen van de foto is de iPhone 5 direct klaar voor de volgende. Hier is nu geen vertraging meer merkbaar zoals dit nog wel is op de iPhone 4 en 3GS en in mindere mate op de iPhone 4S. Wat overigens wel ten opzichte van alle modellen verbeterd is, zijn foto’s maken met verminderd licht. De sensor die verantwoordelijk is voor de lichtopvang is sterk verbeterd waardoor de camera niet alleen sneller functioneert, maar ook veel minder ruis weergeeft. Er kan dus merkbaar langer gefotografeerd worden zonder gebruik van de flitser!

Het is fijn dat de iPhone 5 zich nog gemakkelijk met één hand laat bedienen..

iPhone 5, of toch een Smartphone met groter scherm?

Omdat de iPhone 5 niet breder maar wel 15% dunner is geworden dan de iPhone 4s, ligt hij nog lekker in de hand. Hierdoor zijn alle hoeken van de telefoon nog steeds gemakkelijk te bedienen met 1 duim/vinger. Dit vinden wij zelf een veel betere ontwikkeling dan bijvoorbeeld andere smartphones met een 4.7, 4.8 of 5 inch scherm. Hierbij zijn niet alle hoeken van het scherm meer te bereiken met 1 vinger en dien je dus 2 handen te gaan gebruiken.

Meer zicht op de iPhone 5?

iPhone 4 instellingeniPhone 5 instellingen overzicht

Links: Zie hier het instellingen overzicht op de iPhone 5 met 1136 pixels hoog scherm. Algemeen & Helderheid zijn instellingen die wij bijvoorbeeld zelf vaak gebruiken.

Rechts: Zie hier het overzicht op de iPhone 4 met 960 pixels hoog scherm. Er kan niet in 1 keer op Algemeen geklikt worden. Er dient altijd eerst naar beneden bewogen te worden voordat Algemeen en Helderheid zichtbaar worden..

 

iPhone 5 kalenderiPhone 4 kalender

Links: Zie hier het Kalenderoverzicht op de iPhone 5 met 1136 pixels hoog scherm. Er zijn in 1 opzicht 4 afspraken zichtbaar.

Rechts: Zie hier het overzicht op de iPhone 4 met 960 pixels hoog scherm. Er is plaats voor 2 afspraken, daarna dient er naar beneden geschoven te worden..

 

 

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren