Ben jij klaar voor de iPhone 6 en iOS 8?

Nu aan het lezen
Ben jij klaar voor de iPhone 6 en iOS 8?

Met nog ruim 2 maanden te gaan voordat Apple de nieuwere en grotere iPhones op de markt zal brengen, geeft, Bloomberg, aan dat de nieuwe iPhone modellen zullen worden geleverd met iOS 8 Geïnstalleerd . Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden op je (volgende) iPhone met iOS 8?

Maak jezelf klaar voor iPhone 6 en iOS 8.0

Compatibiliteit

Bekijk of je toestel wordt ondersteund door iOS 8:

 • iPhone 4S, 5, 5S, 5C zullen worden ondersteund.
 • iPod touch 5th generatie.
 • Oudere toestellen zullen niet worden ondersteund door iOS 8.0.

Applicaties

iOS 8 voor de iPhone 6Loop je applicaties langs die je hebt Geïnstalleerd en ook daadwerkelijk gebruikt. Verwijder de apps die je niet of nauwelijks gebruikt. Applicaties die al langere tijd niet van update zijn voorzien, kun je soms beter verwijderen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je iPhone met iOS 8 dadelijk crasht.

Vergeet ook niet dat er ruimte nodig zal zijn om de update te installeren. Zorg er dus tevens voor dat je minimaal 2,5 GB vrije ruimte hebt. Dit kun je realiseren door het verwijderen van foto’s en video’s.

Let op:

Bij het aangaan van een grote OS update – zoals die van iOS 8 – kan het soms zijn dat bepaalde instellingen van Apps terug naar hun default waarden zijn gezet. Het kan dus handig zijn om sommige instellingen op voorhand te noteren.

Belangrijk: veiligstellen (Backup)

Voordat je denkt aan de upgrade naar iOS 8: backup! Het maakt niet uit hoe, maar zorg dat je een goede consistente backup/kopie hebt van je huidige omgeving. Dit kan op 2 manieren, en gebruik ze beiden!:

Veiligstellen binnen iTunes (doe je zo):

 • Verbind je iPhone
 • Open iTunes
 • Ga naar: toestellen (Devices) helemaal bovenin rechts
 • Kies voor Backupsen klik vervolgens op Back Up Now dat je terug vind onder veiligstellen en herstellen.

Backup ook naar de iCloud:

iPhone 6 iCloud

  Ga naar je instellingen >iCloud>Storage & Backup

 • Klik op iCloud Backup tot het groen kleurd
 • Kies voor: Stel veilig nu (of back up now als je de engelse versie hebt).

Belangrijk:

iCloud zal geen kopie maken van applicaties en media die je niet hebt aangekocht via/met iTunes. Verder zal je al snel vele GB’s aan foto’s en video’s hebben, die je wellicht niet wilt backuppen in iCloud. Het kan uiteraard wel, maar dit zorgt er wel voor dat je mogelijk snel extra GB’s iCloud ruimte nodig hebt. Bekijk de tarieven voor iCloud hier

Je kunt de instellingen voor iCloud hier wijzigen: > iCloud>Storage & Backup > Manage Storage > Backups > Backup Options.

Behoud waarde, verkoop je oude iPhone!

Hoe eerder je jouw oude (huidige) iPhone verkoopt, hoe meer deze opbrengt. Bekijk hier hoeveel je iPhone nog waard is en bepaal voor jezelf of je nog even wacht of dat je hem bewaard. Dat kan ook natuurlijk!

Tip!

Wij hebben in het verleden ook onze iPhone toestellen bewaard, maar ervaring heeft ons geleerd dat op het moment dat je jouw nieuwe iPhone (6) hebt, en binnen een paar minuten je iCloud kopie hebt hersteld, je de oude iPhone niet meer aanraakt. Dus laat geen geld verloren gaan, en verkoop je toestel nu hij nog geld waard is!

Voordat je jouw oude telefoon verkoopt, neem de volgende stappen:

 • Maak een kopie (Backup zoals hierboven omschreven)
 • Ga naar instellingen (of Settings) > Algemeen (General) > (fabrieksinstellingen) Reset en klik op Verwijder alle instellingen.

Maak je klaar voor de nieuwe iPhone 6

iPhone 6 met 4.7 of 5.5 inch scherm displayHeb je jouw nieuwe iPhone in bezit? Met de nieuwe versie van  iTunes zet je jouw oude omgeving gemakkelijk terug:

 • Sluit je nieuwe iPhone (6) aan op je computer (apple)
 • Kies voor: Bestand > Herstel van backup (wacht een paar minuten) en klaar ben je!

Heel veel plezier met je nieuwe iPhone!

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het veilig (en gerust)stellen van je oude telefoon, omgeving of gegevens voor de nieuwe omgeving per september!

 

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
100%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Laura Koldeweij

Laura schrijft sinds januari 2014 voor Goedkoopste iPhone en maakt hiermee deel uit van het nieuwe redactie team. Met haar voorliefde voor Apple producten, en voor de Nederlandse taal, beantwoord zij graag al uw vragen! Laura is een aanwinst voor ons team. Met name met haar inspanning om de goedkoopste nieuwe abonnementen en aanbiedingen met de iPhone 6 te vinden bij de beste online webshops en Providers.

Stel je vraag / Reageren