De iWatch. Meer dan een horloge alleen!

De nieuwe Apple iWatch horlogeApple werkt achter de schermen hard aan een zeer interessante maar handig apparaat; de iWatch. Een nieuw tijdperk van het horloge, dat het volgens ons helemaal gaat worden!

Nieuw: de iWatch

Na de iPhone zou de iWatch wel eens de “New Big Thing” kunnen gaan worden. De iPhone 6 zal ook veranderingen met zich meebrengen. Maar de combinatie van de iPhone met iOS 8 en de iWatch zal niet alleen een leuke gadget worden, maar ook de manier hoe wij tegen zaken als bellen, mail en berichten aan kijken, drastisch veranderen.

iWatch en iOS 8

iOS 8 voor de iPhone 6De nieuwe versie van iOS en de iWatch zullen beiden erop gericht zijn om gegevens over de gezondheid van jou te verzamelen en heel gemakkelijk en overzichtelijk tonen op de iWatch.

In iOS 8 zal een applicatie beschikbaar komen die dit allemaal in kaart zal gaan brengen, ook bekend als: Healthbook. Deze applicatie zal net zoals Passbook verschillende kaarten tonen met daarop jouw persoonlijke gegevens zoals afgelegde afstand, aantal verbrande calorieën, hartslag en later ook bloeddruk.

Lange levensduur

iPhone zonne energie hoesHet schijnt dat Apple aan het experimenteren is met kinetische of magnetische inductie waardoor de iWatch zichzelf zou kunnen opladen middels beweging. Dit principe is al bekend in de horloge industrie en heeft zich daar al ruim en breed bewezen effectief te zijn.

Daarnaast lijkt er mogelijk ook ruimte te zijn voor zonnecellen. Daarmee kan de iWatch opgeladen worden door middel van zonne-energie. Apple heeft hier al eerder mee geëxperimenteerd in de iPhones. Maar omdat deze toestellen zich meestal in de broek- of jaszak bevinden, het in de praktijk nooit doorgang heeft gekregen.

De nieuwe iPhone 6 met iWatch

De nieuwe iPhone 6Wij schatten de kans zeer reëel in dat Apple in November dit jaar een aankondiging zal doen van de iPhone 6 en van de iWatch. De eerste iPhone 6 toestellen verwachten wij dus zeker niet voor oktober 2014, maar wel vanaf eind november of begin december 2014.

Dit zal als alle voorgaande jaren het eerst in America zijn, en vervolgens begin januari in Nederland. Wij hopen dat wij jou met deze berichtgeving niet helemaal teleur hebben gesteld. Maar eerder verwacht onze redactie de nieuwe iPhone 6 niet.

iWatch ontwerpen / Designs

Nog een paar ontwerpen die wij jou niet wilden onthouden..

iwatch open pols horloge digitaal

iWatch pols horloge

Stel je vraag / Reageren