5 redenen om de “kleine” iPhone SE te kopen

Nu aan het lezen
5 redenen om de “kleine” iPhone SE te kopen

5 Redenen waarom de iPhone SE een slimme keus isMet de komst van de iPhone SE laat Apple duidelijk merken dat het de 4 inch markt niet loslaat, daarmee is de trend van de alsmaar groter wordende smartphone een halt toegeroepen. De iPhone SE luidt het tijdperk in van de terugkeer van kleine smartphones in Nederland. De smartphones met een scherm van 4 inch zijn vastberaden om zich niet in een hoekje te laten drukken door de grotere jongen! ‘Klein’ is het nieuwe ‘sexy’, en wij leggen je uit waarom.

1. Omdat klein nog altijd de norm is

Het is een feit; de afgelopen jaren is het een trend geworden om de smartphones steeds nét iets groter te maken. Waar de eerste iPhone nog 3,5 inch was, ging dat naar 4 inch, van 4 naar 4,7 én daar kwam zelfs de 5,5 inch iPhone 6 Plus en 6S Plus bovenop. Maar als er wordt gekeken naar het marktaandeel van de smartphones die in omloop zijn, dan stellen we vast dat nog altijd de helft van alle toestellen op de markt een scherm heeft tussen 4 en 5 inch (10 à 12 cm). Ter vergelijking: slechts 35% van alle toestellen, zoals de Galaxy S6+ en de iPhone 6S Plus, heeft een groter scherm.

2. Omdat je aan één hand genoeg hebt

Misschien ben je er al aan gewend, maar het is bijna onmogelijk om een wat grote smartphone met één hand te bedienen, of je moet flinke handen hebben. Een smartphone met een schermformaat van 4 inch, zoals de iPhone SE, is PERFECT om mee te typen, klikken en zoomen terwijl je tweede hand vrij hebt voor écht multitasken.

3. Omdat je (soms) rekening moet houden met je budget

Punt 3 spreekt vrijwel voor zich, maar om niet alles aan de verbeelding over te laten; een kleiner toestel kost per definitie minder: de iPhone SE los kost € 489,-, terwijl tegenwoordig de iPhone 6 wordt verkocht vanaf € 639,- en de 6S zelfs voor € 749,-. Wanneer je een abonnement afsluit wanneer je de iPhone SE koopt, hoef je vaak zelfs niks bij te betalen voor het toestel. Gebruik onze prijsvergelijker voor het vinden van de goedkoopste aanbieding.

4. Omdat klein ook dapper kan zijn

De iPhone SE heeft een sterkere processor, een Touch ID-sensor voor digitale vingerafdrukken en een 12-megapixelcamera, dit vind je ook allemaal terug in de iPhone 6S, maar dan voor een vriendelijker prijsje. Sterker nog, de camera van de SE is zelfs beter dan die van de iPhone 6.

5. Omdat je een smartphone wilt die lang meegaat

In tegenstelling tot veel andere nieuwe toestellen (ook bij Apple), pronkt de iPhone SE met het feit dat hij tot tien uur langer mee gaat dan de iPhone 6S. Vrij logisch, horen we je denken: het scherm is kleiner en verbruikt minder energie. Bingo! Het is vrij simpel maar dat is dan ook meteen een groot voordeel. Voor wie zijn telefoon niet elke avond wil opladen, is dit absoluut hét argument dat de doorslag zal geven.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
100%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

 • H.Sutterland
  14 juli 2016 at 21:00

  Omdat m’n fototoestel gestolen is wil ‘k wel weer iets hebben , maar : door een vertraagde schildklierfunctie heb ik geen betrouwbaar rustige vingertoppen meer . Is het dan zo handig om een iphone van 10 – 12 cm te kopen ??? Ben bang dat ik vaak net mistklik . De raakvlakken zullen best dicht bij elkaar liggen . Kan je dit op / in een soort proeftijd proberen ??? Ben 81 jaar maar heb graag contact met familie of vrienden .

  • 15 juli 2016 at 22:12

   Goede dag, ik begrijp uw vraag heel goed. Wij hebben hier een speciaal artikel voor geschreven, het is namelijk mogelijk om de iPhone in een bijzondere standen te laten draaien. Zoals dat de telefoon bepaalde pagina’s kan voorlezen voor mensen die minder goed ter zicht zijn. Maar ook bestaat de mogelijkheid om het scherm te laten vergroten, zodat knoppen en tekst verder uit elkaar komen te staan. Deze functie zou in uw geval een goede oplossing kunnen zijn.

   Het artikel kunt u hier terugvinden: /info/iphone-handig-hulpmiddel-voor-slechtzienden-of-blinden/
   (Of via ons menu: Vragen & Advies)

   Wij kunnen een iPhone 6 aanraden omdat deze een iets groter scherm bezit dan de andere toestellen. Het laatste model – de iPhone 6S – bevat ook druk-gevoeligheid op het scherm. Dit zou in uw geval verwarring kunnen veroorzaken. Omdat de kosten van dit toestel en abonnement iets hoger liggen, kunnen wij de iPhone 6 aanraden.

   Wat betreft uw vraag om eens te proberen, het beste kunt u hiervoor even langs een Apple Store winkel lopen. Maar ook bijvoorbeeld bij een Vodafone of Belcompany. Daar liggen deze toestellen in de winkel en kunt u naar wens het toestel eens bedienen.

   Probeert u dan deze instelling(en) te wijzigen:
   Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Voiceover >

   Heb ik uw vragen hiermee een beetje kunnen beantwoorden?

Stel je vraag / Reageren