Wordt de iPhone SE de goedkoopste iPhone?

Nu aan het lezen
Wordt de iPhone SE de goedkoopste iPhone?

Het Apple event geeft een hintHet meest recente officiële bericht van Apple is dat Apple op 21 maart een persconferentie organiseert om verschillende nieuwe producten te tonen. Wij verwachten dat onder deze producten o.a. de lang verwachte goedkope iPhone SE zit. Deze nieuwe iPhone zal zeer waarschijnlijk tijdens dit event, dat om 19:00 Nederlandse tijd begint, aan de pers gepresenteerd worden.

Geruchten over deze goedkopere iPhone, die ook eerder de namen iPhone 5SE en iPhone 6 Mini heeft gedragen, gaan inmiddels al een paar maanden rond. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat het gaat om een compactere iPhone met een 4 inch scherm. Zou iPhone “SE” staan voor “Small Edition”?! De huidige iPhone 6S en 6S Plus hebben een 4,7 en 5,5 inch scherm. Met de iPhone SE wilt Apple dus ook aanwezig blijven op de 4 inch smartphonemarkt. De SE schijnt in hoofdlijnen het design te krijgen van de iPhone 5S, maar sterkere en nieuwere hardware, zoals dat van de iPhone 6S. In het goedkopere model zou Apple geen 3D Touch-beeldscherm opnemen om de kosten te drukken en consumenten toch voor de grotere varianten te laten kiezen.

Combinatie van iPhone 5S en 6S design

Het design van een nieuwe iPhone is toch altijd wel het “hotste” topic. Vaak is het ook het middelpunt van creativiteit van ontwerpers, maar daardoor vaak ver verwijderd van feiten. De meest betrouwbare geruchten duiden op een update van het uiterlijk, waarbij het een combinatie wordt van de iPhone wat scherpere 5S met ronde accenten van de iPhone 6 en 6S.

Qua hardware zal het de iPhone 6S niet evenaren

Zo zou de iPhone SE kunnen wordenDiverse geruchten melden dat de iPhone SE wordt uitgerust met een A9- en M9-processor die ook in de iPhone 6S zitten. Apple zou overwogen hebben de chipset van de iPhone 6 te gebruiken, de A8 en M8, maar als later eind september de iPhone 7 uit zou komen, dan zou de iPhone SE direct een verouderd model zijn. Terwijl het net een half jaar uit is, is niet slim natuurlijk.

Maar het is ook weer niet slim om de iPhone SE de hardware te geven van de iPhone 6S. Waarom zou je dan de iPhone 6S nog kopen? We verwachten dan ook enkele subtiele verschillen in het voordeel van de 6S. De SE zou bijvoorbeeld 1 in plaats van 2 GB werkgeheugen kunnen krijgen, of een langzamere editie van 2 GB geheugen. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat er alleen een 16GB versie komt. Waarschijnlijk zal er wel een vingerafdrukscanner aanwezig zijn, die zat er namelijk ook al op de iPhone 5S. Het is ook aannemelijk, omdat het een 4 inch toestel is, dat er maar 5 rijen Apps komen i.p.v. 6 rijen zoals op de iPhone 6 en 6S.

iPhone SE wordt de goedkoopste iPhone en is snel te koop

Op dit moment is de exacte prijs natuurlijk nog niet bekend. In Nederland kost de iPhone 6S bij Apple zelf 749 euro, moet er voor de iPhone 6 nog 639 euro worden neergelegd en voor de iPhone 5S vraagt Apple nog 509 euro. Wij verwachten dan ook dat de iPhone SE tussen de 550 en 600 euro gaat kosten. Mogelijk wordt de iPhone 5S al op vrijdag 25 maart verkocht, maar dan nog niet direct in Nederland. Nederland zit vaak bij de 3e ronde, de iPhone SE zal dan ook ongeveer 2 weken na lancering hier in de winkel liggen.

Eerste iPhone SE deals!

ACTIE iPhone SE 16Gb

2000 mb

100 minuten

Totaal €21,00 p/m

Bijbetaalprijs €0,-

Shops
ACTIE iPhone SE 16Gb

1000 mb

1000 minuten

Totaal €31,00 p/m

Bijbetaalprijs €0,-

Shops
ACTIE iPhone SE 16Gb

1000 mb

Onbep. minuten

Totaal €32,50 p/m

Bijbetaalprijs €0,-

Shops

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
33%
Informatief
33%
Neutraal
0%
Gehad
33%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren