Het laatste nieuws over de iPhone 7

Nu aan het lezen
Het laatste nieuws over de iPhone 7

iPhone-7-nieuws-kleinBen jij als echte iPhone liefhebber net zo benieuwd als ons naar de iPhone 7? We moeten nog even geduld hebben, maar door gelekte info kunnen we wel al iets vertellen over het nieuwste model van Apple. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

Force Touch

Natuurlijk komt elke nieuwe iPhone met vernieuwingen / verbeteringen en dit zal ook nu weer het geval zijn bij de iPhone 7. We starten met het laatste gerucht over het nieuwe vlaggenschip en dat gaat over de vervanging van de homeknop door het zogeheten “Force Touch”. Met deze functie kan het apparaat meten hoe hard er gedrukt wordt en weet het apparaat welke actie er uitgevoerd moet worden. De Apple Watch is al voorzien van deze speciale techniek, ook zit er een Force Touch trackpad op de nieuwe retina MacBook.

Design, prijs en opslag

Er is uiteraard meer… Aan het design is vermoedelijk weinig nieuws te ontdekken, hoewel de antenne streepjes wel minder zichtbaar zullen zijn. De kleuren blijven ook hetzelfde, terwijl er ook speculaties de ronde doen over een donkerder Space Grey. De iPhone 7 zou voorzien zijn van saffierglas om het toestel beter tegen krassen en stoten te beschermen. Een screenprotector, die veel mensen tegenwoordig aanbrengen op hun iPhone, is wellicht bij de iPhone 7 dus niet meer nodig. De behuizing blijft van aluminium, maar de nieuwe variant wordt wel lichter en dunner geschat dan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De iPhone zal vermoedelijk op iOS10 draaien en met de vernieuwde camera kun je nog betere foto’s maken! Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om draadloos op te laden. Tot slot bestaat er een kleine kans dat de iPhone 7 waterdicht is. Als dit zo is dan betekent dit wel dat er geen koptelefoonaansluiting meer is en dat je de iPhone 7 dus alleen kunt gebruiken met een koptelefoon met Bluetooth functie of Lightning oordopjes.

iPhone 7 heet mogelijk iPhone 6SE

Er bestaat een kans dat, omdat Apple vorig jaar de iPhone 6S op de markt heeft gebracht, dit jaar toch niet de iPhone 7 wordt gelanceerd. Alhoewel Apple al jaren dit patroon aanhoudt, bestaat er de kans dat de volgende iPhone een andere naam zal dragen. Volgens Chinese bronnen zou Apple gaan voor de “iPhone 6SE”. Dit is een combinatie van de iPhone 6S en iPhone SE.

De iPhone 7 zal net als de iPhone 6 in twee formaten komen en dit betekent dat er ook een iPhone 7 Plus verkrijgbaar zal zijn. Qua opslagruimte gaat er ook het één en ander veranderen. Het instapmodel is waarschijnlijk 32GB (in plaats van 16GB), gevolgd door 64GB, 128GB en een nieuwe 256GB variant. De prijs voor een los toestel wordt geschat op €750,- voor het instapmodel. Een abonnement zal niet goedkoper zijn dan €60,-.

De iPhone 7 wordt verwacht rond september / oktober dit jaar, we moeten dus nog even afwachten welke geruchten kloppen.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren