Innovatie

Mobiel abonnement ZIGGO; “een nieuwe uitdaging”

Nu aan het lezen
Mobiel abonnement ZIGGO; “een nieuwe uitdaging”

Het nieuwe mobiele abonnement van ZiggoZiggo, vooral bekend van TV, internet en natuurlijk hun “Alles in 1” pakket heeft tegenwoordig ook zeer interessante aanbiedingen op mobiel gebied. Zo hebben ze zeer voordelige abonnementsprijzen en kan je al voor 9 euro “Mobiel Voldoende” afsluiten. Voor die prijs lukt dat bijna nergens wanneer je ook kijkt naar de speciale extra eigenschappen die Ziggo biedt.

ZiggoMobiel-altijd-een-maandcontractÉén van deze extra eigenschappen is dat er afgerekend kan worden per seconde, dus geen afronding per minuut. Hier geldt dat Ziggo één van de weinige providers is in Nederland die deze mogelijkheid biedt. En er is nog meer …. Want ook mag je bij Ziggo maandelijks opzeggen! Alle mobiele pakketten zijn vanaf start maandelijks opzegbaar.ZiggoMobiel-afrekenen-per-seconde

Als je het ons vraagt?!

Ziggo heeft diverse gedurfde vernieuwingen in hun mobiele abonnementen aangebracht. Zo lijkt Ziggo af te rekenen met heilige huisjes want er wordt een aantal vernieuwingen gepresenteerd op onderwerpen die tot nu toe onaantastbaar leken. Het 9 euro abonnement biedt natuurlijk niet de hele wereld, maar toch krijg je er 75 belminuten én 200MB data voor. Een dergelijk abonnement is bijzonder geschikt voor mensen die vooral beschikbaar willen zijn. Terwijl andere providers het meestal zoeken in meer en groter houdt Ziggo ook rekening met de kleine beurs.

Meest opvallend bij Ziggo mobiel

Ziggo_feb_mobielEn dan is het volgende misschien wel het meest “vernieuwende”; Ziggo biedt als eerste en vooralsnog als enige de mogelijkheid van een familiebundel. Dit betekent dat je voor 45 euro per maand met max 5 personen een bundel kunt delen. Op die manier kan de één benutten wat de ander niet gebruikt. Deze 5 personen kunnen onbeperkt bellen en sms’en en krijgen in totaal 4000 MB data. Wel moet er 10 euro per maand worden betaald wanneer er meer dan 2 personen gebruik maken van deze mogelijkheid, maar dat is éénmalig. Voeg daarbij de mogelijkheid om gebruik te maken van meer 2 miljoen WIFI SPOTS (voorwaarde is wel dat op je eigen modem een deel van de Wifi bandbreedte beschikbaar/open zet) en op die manier kan je onderweg ook op je data bundel besparen.

“Voldoende”

 • 9 euro p/m
 • 75 belminuten
 • 75 sms’jes
 • 200 MB data

Met deze startersbundel ben je goed bereikbaar tegen lage kosten.

“Ruim”

 • 15 euro p/m
 • 300 belminuten
 • 300 sms’jes
 • 1000 MB data

Dit is een bundel waar je meer mee kan en vooral meer mee kunt internetten.

“Enorm”

 • 30 euro p/m
 • Onb. bellen
 • Onb. sms’en
 • 3000 MB data

De ideale bundel voor diegene die veel belt/sms’t en vaak op het internet zit.

“Familie”

 • 45 euro p/m
 • Onb. bellen
 • Onb. sms’en
 • 4000 MB Data

Geldt voor max. 5 personen (wel een extra 10 euro voor 3 extra sim kaarten)

Als eenmaal een mobiel abonnement hebt gekozen, dan kom je op de volgende pagina waar je eventueel een smartphone kan selecteren. Hier zie je bijvoorbeeld de Sony Z3 Compact (andere modellen zijn LG G3s, Samsung Galaxy J1, Galaxy 3S neo en de LG Leon.) Al deze smartphones zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld de iPhone 6, zelfs niet met de Galaxy S6. In combinatie met Ziggo Mobiel (Simonly) kan de Sony Z3 Compact worden gekocht voor “maar” 399 euro. Je hebt dan een waterdichte smartphone met een camera van maar liefst 22 Megapixels!

Onze samenvatting

De propositie van Ziggo heeft wel iets interessants. Met name op Simonly vlak is het een waardige concurrent / speler. Wij vinden het wel een “gebrek” dat er zeer weinig combinaties mogelijk zijn met de wat populairdere smartphones, zoals de iPhone 6 of de iPhone 5S, al was het in combinatie met de wat oudere iPhone 4. Maar het is dan ook met recht een Simonly propositie en op dat vlak is het interessant te noemen.

EurotekenAls we de combideals van Ziggo vergelijken, dan slaat Ziggo de plank mis. Als we de Sony S3 Compact vergelijken op prijs en over de looptijd van een “normaal abonnement”, dan valt het voordeel snel weg. Bij Ziggo kost de S3 € 399,-. Diezelfde S3 kost bij Studentmobiel € 248,- i.c.m. een abonnement van € 29,- (300 belmin + 2 GB data, kosten: 24x 29 euro = 696 + 248 = € 942,-). Dit afgezet tegen “Enorm” (totale kosten 24 x 30 euro = 720 + 399 = € 1.119,-). Studentmobiel is dus een kleine 200 euro goedkoper.

Evengoed; Ziggo biedt vele vernieuwingen in z’n abonnementen en is wel degelijk goedkoop als je een Simonly abonnement zoekt.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
64%
Informatief
27%
Neutraal
9%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Ronald Allertz

Ronald is onderdeel van ons team en beantwoord graag al jouw vragen per telefoon of reactie formulier. Zijn kennis gaat verder dan enkel de iPhone. Ronald heeft een brede interesse voor alle smartphones en alles in de combinatie tussen vaste en mobiele telefonie. Ook voor technische vragen kun je bij hem terecht, en is daarmee altijd bezig met research voor de goedkoopste iPhone toestellen en abonnementen!

Stel je vraag / Reageren