iPhone 5S vs Samsung Galaxy S5

Nu aan het lezen
iPhone 5S vs Samsung Galaxy S5

Apple iPhone 5S 16 GBGalaxy S5 toestelDe nieuwe Galaxy S5 van Samsung staat om de hoek, hoog tijd voor een klein onderzoekje. Voor welk toestel moet u kiezen? Welk toestel heeft de voordeligste abonnementsprijzen?

Ondanks dat wij door een redelijk gekleurde Apple-bril kijken, vinden wij het leuk om een vergelijkende test te maken. Met name zijn wij niet geïnteresseerd in de aanschafprijs, maar naar de abonnement aanbiedingen. De voorverkoop van de nieuwe S5 (niet te verwarren met de 5S 🙂 ) is in maart van start gegaan en de eerste leveringen worden 11 april verwacht!

Abonnement en toestel prijs

Wij willen u, zoals u van ons gewend bent, met dit artikel informeren over de best passende en tevens goedkoopste abonnementen voor elk toestel.

T-Mobile of Hi..

Wenst u de Samsung Galaxy S5 met een andere provider? Dat kan (momenteel enkel nog in pre-order). Bij T-Mobile met 1GB internet bent u enkele euro’s duurder uit, namelijk 38 euro per maand. Kiest u voor Hi met 1GB dan kunt u deze met 0 of 100 belminuten afsluiten waarmee het maandbedrag net iets onder de prijs van T-Mobile zal uitkomen, wel eens waar met 200 belminuten minder, op maar liefst 37,50 per maand.

iPhone 5S

Met onze vergelijker kunt u heel snel en gemakkelijk zien dat de abonnementen toch wel een flink stuk hoger per maand liggen in combinatie met een iPhone 5S toestel. En dat is toch waar het verschil in toestel(prijs) duidelijk wordt. Bent u opzoek naar verschillende abonnementen of de voordeligste keuze met een iPhone 5S toestel? Leest u dan: iPhone 5S toestellen onder de loep. Betaal je een toestel gespreid of via je abonnement? Let dan op, dit is vaak een financieringsconstructie. Let op; geld lenen kost geld.

Los toestelprijs

Op dit moment liggen de prijzen van beide losse toestellen (dus zowel die van iPhone 5S en Galaxy S5) op exact hetzelfde bedrag van €693. Met abonnement bent u in beide gevallen hoe dan ook voordeliger uit dan wanneer u een los toestel zal aanschaffen met een Sim Only abonnement.

Conclusie: voordeligste keuze

Wanneer een abonnement 300 belminuten of meer bevat, dan zijn er meer dan voldoende abonnementen waarbij beide toestellen gratis verkrijgbaar worden

Indien er ook voor 1500 MB of meer internet wordt afgesloten. Mensen die opzoek zijn naar een abonnement met minder dan 300 belminuten of een kleine internetbundel, zijn op dit moment even duur/voordelig uit met een Galaxy S5 van Samsung.

Schermgrootte, Camera en OS het voornaamste verschil

Galaxy S5 en de iPhone 5S toestelHet voornaamste verschil zit zoals u kunt verwachten, ook bij dit Duo in het OS. Bent u iPhone OS gewend, dan is de Galaxy S5 even wennen. Bent u nog geen smartphone gewend, dan kunt u vrij kiezen. Bent u al Android OS gewend, dan zou u verrast kunnen zijn van het gemak van iOS. Anderzijds het soms even net iets minder uitgebreide instellingen. Maar dit komt het gebruiksgemak wel weer ten goede. Wij raden u wel aan om beide toestellen dan eerst eens uit te proberen.

Camera lens

De Apple iPhone 5S bezit een 8 Megapixel camera, waar de Samsung Galaxy S5 een 16 Megapixel camera bezit. Over de kwaliteit van de lens bij de Galaxy S5 is momenteel nog niks te vertellen. Het toestel is leverbaar vanaf 11 april 2014. Op dit moment maakt de iPhone 5S de mooiste foto’s in het donker (met en zonder flits) van alle smartphones (zie test in Zoom magazine). Hopelijk binnenkort meer nieuws!

Zoom magazine camera test iPhone 5S

In het januari 2014 nummer van Zoom magazine komt de iPhone 5S lens iets beter uit de test dan de lenzen van veel Samsung smartphones. De iPhone 5S ontvangt een 8.0 als algemeen cijfer. De smartphones van Samsung ontvangen gemiddeld een 7.0.

Plus / Min punten iPhone 5S

  • Fijne camera-app voor controle en bewerken
  • Camera reageert snel
  • Batterijduur bij actief gebruik

Plus / Min punten Samsung Galaxy S5

  • Groot scherm van 5 inch
  • Camera snelheid verwachten wij veel van
  • Batterijduur mede door grote scherm zal bij actief gebruik hiervan de accuduur flink verkorten.

 

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren