Kan je beter kiezen voor een iPhone 6S of de iPhone SE?!

Nu aan het lezen
Kan je beter kiezen voor een iPhone 6S of de iPhone SE?!

De iPhone 6S versus de iPhone SEWaarom zou je de beter de iPhone 6s kopen ten opzichte van de iPhone SE? Deze vraag stellen veel consumenten aan verkopers. In dit artikel “iPhone 6s versus iPhone SE” geeft Goedkoopste-iphone.nl daar een antwoord op. Lees hier nu de verschillen iPhone 6s en iPhone SE en uiteindelijk toch beter kunt kiezen voor de iPhone 6s.

iPhone 6s

De iPhone 6s en 6s plus is de verbeterde versie van de iPhone 6 en iPhone 6 plus. Het S-model is een tussenmodel van de iPhone 6 en de iPhone 7 en bevat meerdere hardware upgrades. Qua design is er niets veranderd ten opzichte van de vorige versie. Echter is er wel een nieuwe kleur beschikbaar, namelijk Roségoud (speciaal voor de vrouwen). De iPhone 6s is sinds 9 oktober verkrijgbaar in Nederland.

iPhone SE

De iPhone SE is sinds 29 maart in Nederland verkrijgbaar. Je kan deze release vergelijken met de release van de iPhone 5c, de goedkopere variant van de iPhone 5s. De iPhone SE (Special Edition) is dus goedkopere variant van de iPhone 6s. De technische prestaties zijn vrijwel gelijk aan de 6s, maar alleen het design is anders. Zo heeft de SE een kleiner scherm (4 inch). Maar waarom zou je voor de duurdere variant, de 6s, kiezen als je ook de goedkopere SE kan kiezen?

iPhone 6S en SE kleuren

iPhone 6s versus iPhone SE

De behuizing van de 6s is een stuk steviger dankzij het verbeterde aluminium en het sterkere glas. De 6s is groter en dunner, waardoor er niet op functies wordt bespaard, zoals de nieuwe 3D-touch mogelijkheid die is weggelaten in de SE. Voor het lezen van artikelen, berichtjes en foto’s is het grotere formaat van de iPhone 6s toch erg prettig.

De voorste camera van de SE is 1.2 megapixels tegenover de 5 megapixels van de 6s. Daarnaast is de touch-ID sensor verbeterd en werkt sneller. Het laatste bijkomend voordeel is de betere mobiele netwerk ondersteuning. Dit betekent dat er een snellere datadoorvoer plaats vindt op bijvoorbeeld het 4G netwerk of een Wi-Fi netwerk.

Conclusie: iPhone 6s vs iPhone SE 1-0

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
100%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren