Verschillen iPhone 7 Plus en de Galaxy S7 Edge

Nu aan het lezen
Verschillen iPhone 7 Plus en de Galaxy S7 Edge

Beide toestellen zijn het vlaggenschip van respectievelijk Apple en Samsung. In dit artikel kun je door middel van tabellen en de gegeven opmerkingen bekijken wat de verschillen iPhone 7 Plus en de Galaxy S7 Edge zijn. Twijfel je nog tussen een van deze toestellen? Lees hier meer over en wordt zeker van je zaak!

Verschillen iPhone 7 Plus VS Galaxy S7

Op basis van een paar belangrijke punten neem ik jullie mee in de belangrijkste verschillen of eventueel overeenkomsten. Deze punten zijn:

  • Design
  • Display
  • Camera
  • Prestaties

  iPhone 7 Plus Galaxy S7 Edge Opmerkingen
Design      
Materiaal Aluminium Glas en aluminium  
Water- en stofbestendig Ja Ja  
Kleuren verkrijgbaar Gitzwart, zwart, grijs, rosé en roségoud Zwart, grijs, wit en goud  
Gewicht 188 gram 157 gram Dit is een groot verschil in gewicht, dit is ook merkbaar als je de toestellen in de hand hebt. Opvallend, omdat de S7 Edge ook gedeeltelijk een glazen design heeft.
Afmetingen 158,2mm x 77,9mm x 7,3mm 150,9mm x 72,6mm x 7,7 mm De iPhone is iets langer, breder en dunner. Echter zal dit niet veel invloed gehad hebben op het gewicht.

 

  iPhone 7 Plus Galaxy S7 edge Opmerkingen
Display      
Grote van het scherm 5,5 inch 5,5 inch Even groot scherm, opvallend dat de iPhone iets groter in formaat is dan de Samsung Galaxy S7 edge
Resolutie 1440 x 2560 pixels 1080 x 1920 pixels Het aantal pixels van de Samsung telefoon is vele malen groter. Echter maakt de iPhone gebruik van een bredere kleurenweergave. Hiermee compenseert de iPhone het aantal pixels van de Galaxy S
Pixel dichtheid 401 ppi 534 ppi Hoe hoger de dichtheid van pixels hoe beter de kwaliteit van het scherm. Hierin is de Galaxy S7 Edge een stuk beter.
Technologie HD Retina display Super AMOLED  
Features Krasbestendig, lichtsensoren Krasbestendig Lichtsensoren Drukgevoeligheid De nieuwste feature bevindt zich op de iPhone. Drukgevoeligheid, dankzij deze mogelijkheid kan je met druk gevoeligheid meerdere acties uitvoeren. In te stellen naar persoonlijke voorkeur.

 

  iPhone 7 Plus Galaxy S7 Edge Opmerkingen
Camera      
Megapixels 12 MP achter 7 MP voor 12 MP achter 5 MP voor  
Aantal camera’s 2 achter 1 voor 1 achter 1 voor iPhone 7 Plus heeft twee camera’s naast elkaar. Zo kun je beter in de diepte fotograferen.
Zoom 10x digitale zoom & 2x optische zoom 8 digitale zoom De kwaliteit van het inzoomen voor het maken van foto’s is bij de iPhone beter dankzij de optische zoom en 10x digitale zoom. Al maakt de S7 ook schitterende foto’s.
Video Optische beeldstabilisatie, Time-lapse video, continu autofocus HDR , tijdens filmen foto’s maken Voor de liefhebber en mensen die graag filmpjes maken is dit een lastige keus. Beide toestellen hebben hier hun eigen features.

 

  iPhone 7 Plus Galaxy S7 Edge Opmerkingen
Prestaties      
Chipset

 

A10 Fusion-chipset (1800 MHz)) Samsung Exynos 8 Octa Chipset (2300 MHz) De chipset van iPhone is 10% sneller dan die van Samsung. De A10 Fusion is de snelste processor in een telefoon op dit moment. Ondanks de meeste MHz van Samsung
Systeem geheugen 3GB 4GB De extra 1GB systeemgeheugen komt Samsung wel ten goede. Hierdoor voorkomt het dat het minder snel vast loopt bij het openstaan van vele en zware Apps.
Opslag 32GB / 128GB / 256GB 32GB (uitbreidbaar via SD-kaart)  
Batterij 2900 mAh 3600 mAh Volgens de technicus kan de batterij van de iPhone iets langer mee dan die van de Galaxy S7 Edge, omdat de processor een stuk zuiniger is van de iPhone.

 

Tot slot

Verschillen iPhone 7 Plus Galaxy S7 Edge is minimaal, ze doen niet echt voor elkaar onder. Op sommige punten blinkt de Samsung uit en op de andere blinkt de Apple weer uit. Ondanks dat de iPhone 7 Plus nieuwer is en ook wel aantal nieuwe snufjes heeft is het verschil vaak wel minimaal. Verwacht wordt dat in het jubileumjaar van Apple de iPhone 8 bekend wordt gemaakt en nog met nieuwe innovaties wacht.

De goedkoopste aanbiedingen

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
25%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
75%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren