Vergelijk iPhone 7 Plus met de iPhone 6s Plus

Nu aan het lezen
Vergelijk iPhone 7 Plus met de iPhone 6s Plus

De nieuwe iPhone 7 PlusApple lijkt er inmiddels een gewoonte van te maken om een ongelofelijk goeie nieuwe iPhone uit te brengen, maar direct bij deze nieuwe lancering altijd een nog betere versie van de iPhone te introduceren. Apple doet dit nu wéér met de komst van de iPhone 7 Plus! Met de “plus-lijn” van de iPhone 7 komt Apple wederom met enorme innovaties, overtreffende features en natuurlijk betere hardware. De plus-lijn is altijd al groter geweest dan de “normale” iPhone 7. In dit artikel vergelijken we de iPhone 7 Plus met de iPhone 6s Plus. Is de iPhone 7 Plus een waardige opvolger van de iPhone 6s Plus? Lees het hier!

iPhone 7 Plus samengevat

Dit toestel is verkrijgbaar in 5 kleuren. Gitzwart (Alleen 126GB en 256GB), zwart, zilver, goud en roségoud. Gitzwart is de nieuwste kleur die verkrijgbaar is. De afmetingen van de iPhone 7 Plus, 158,2mm x 77,9mm x 7,3mm (H x B x D) zijn niet gewijzigd, maar het gewicht is wel iets veranderd. Van 192 gram is het, amper merkbaar, naar 188 gram gegaan. De snelheid van het toestel is middels een nieuwe chip (A10) verhoogd. Het display is met 25% meer helderheid ook helderder geworden.

De kleuren van de iPhone 7 Plus

Verbeteringen display iPhone 7 Plus

Zoals in de samenvatting genoemd, is de display iets scherper geworden. Dit komt, omdat de kleurenweergave is aangepast. Volgens Apple is de kleurenweergave met 25% verbeterd, wat de scherpte en kwaliteit van het Retina HD-display ten goede komt. De grote van het scherm is, onveranderd, 5,5inch diagonaal. Ten opzichte van de eerste lichting plus-model, de iPhone 6, is er een 3D touch functie in het scherm gekomen. Dankzij de 3D touch kun je je clicks op het scherm naar eigen smaak beheren. Bij een lichte druk open je bijvoorbeeld een bericht en bij een harde druk open je Siri.

Snelheid iPhone 7 Plus

De iPhone 7 lijn is voorzien van de nieuwe A10 Fusion-chip. Deze chip is 40% sneller dan de A9 chip die te vinden is in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Dankzij deze processor kan de iPhone 1 uur langer mee, omdat de chipset een stuk zuiniger is. Voor veel smartphonegebruikers is de batterijduur van telefoons een grote ergernis. De tijd van de Nokia 3310 is voorbij waar je 5 dagen met een batterij kon doen.

De goedkoopste 7 Plus of 6S Plus aanbiedingen

Opslagcapaciteit iPhone 7 Plus

Door een groeiend aanbod van Apps in de Appstore, maar de ingebruikname van opslag van Apps op je toestel, is Apple gekomen met de vergroting van de opslagruimte. Nog steeds is het niet mogelijk om door middel van een memorycard, zoals SD’kaartjes, de opslag te vergroten op je telefoon. Apple heeft er strategisch voor gekozen om zelf de onderdelen te kiezen voor de smartphone; zelf een “goedkoop” en langzaam geheugenkaartje installeren zou de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden. Misschien niet leuk, maar dit punt begrijpen we wel van Apple. Om het “probleem” op te lossen heeft Apple de standaard opslag van de iPhones verhoogd. Het instapmodel van 16GB is verdwenen en is 32GB geworden. Ook de 64GB is niet langer meer verkrijgbaar en is vervangen door de 128GB. Met 256GB heb je het toestel met de meeste opslagruimte. Bijna geen enkele andere smartphone fabrikant biedt standaard 256GB aan!

Camera iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus camera: dual lensAan de camera is gesleuteld. In vergelijking met de iPhone 6s Plus, heeft de 7 plus een dubbele camera geïntrigeerd. De kwaliteit van de lens is verbeterd en met de dubbele camera is het makkelijker om diepte te fotograferen. De zoom is ook aangepast, want het is nu mogelijk om 2x optisch te zoomen én 10x digitaal te zoomen. Naast gezichtsherkenning is het voor de 7 Plus ook mogelijk om lichaam te herkennen. Dit is een van de grootste verschillen tussen de iPhone 7 Plus en de iPhone 6s Plus.

Andere aanpassingen

Aan de connectiviteit is weinig veranderd. Alleen de snelheid van 4G is verhoogd van 300Mbps naar 450Mbps. Qua Wi-Fi snelheid is er niks veranderd. Op de iPhone 7 Plus is, net als de iPhone 7, geen aansluiting meer te vinden voor je vertrouwde EarPods. Om nu je muziek af te spelen zonder dat er iemand last van heeft, moet je de nieuwe EarPods in je oplaadconnector van de telefoon stoppen. Dit zou wel eens onhandig kunnen zijn als je je telefoon moet opladen en tegelijk muziek wilt luisteren. Uiteraard komt Apple wel met een oplossing. Apple heeft nieuwe Bluetooth AirPods gemaakt die tegen een meerprijs kan worden afgenomen. Deze nieuwe oordopjes hebben wel een flink kostenplaatje; namelijk ± €150,-.

Vergelijk de iPhone 7 Plus met de iPhone 6s Plus

Design iPhone 6s Plus iPhone 7 Plus Opmerkingen
Kleuren toestel zilver, goud & roségoud Gitzwart, matzwart zilver, goud & roségoud Gitzwart alleen bij 128GB en 256GB
Gewicht toestel 192 gram 188 gram Niet te merken
Afmetingen toestel 158,2mm x 77,9mm x 7,3mm 158,2mm x 77,9mm x 7,3mm
Prestaties
Accuduur 7* 8*
Snelheid A9 (1,85GHz) A10 Fusion-chip (2,5GHz) 40%  sneller dan de iPhone 6s
Opslag 32GB/128GB 32GB/128GB/256GB
Software iOS 9 & 10 iOS 10
Display Retina HD Display + 3D touch Retina HD Display + 3D touch iPhone 7 25% helderder
Connectiviteit Wi-Fi + 4G+ Wi-Fi- + 4G+
Geluid Mono Stereo
Features
Waterbestendig Nee Ja
Drukgevoelige Homebutton Nee Ja
Camera achter Optische zoom 12 megapixels – 5x digitale zoom 12 megapixels 2x 10x digitale zoom Van de iPhone 7 is de kwaliteit van foto’s hoger
Camera voor 5 megapixels 7 megapixels
Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
100%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren