De verschillen tussen de iPhone 7 en de Galaxy S7

Nu aan het lezen
De verschillen tussen de iPhone 7 en de Galaxy S7

Vergelijk de iPhone 7 met de Galaxy S7.Beide toestellen zijn in het jaar 2016 gereleased. De Galaxy S7 in april dit jaar en de iPhone 7 op 7 september. Voor beide bedrijven zijn dit de telefoons die het dit jaar moeten doen. De strijd tussen Apple en Samsung gaat onverminderd door. Elkaar voor zijn is het doel en het beste toestel kunnen leveren om hun klanten te overtuigen dat zij de beste zijn. Deze strijd wordt ook gestreden onder fans van deze toestellen. Welk toestel het beste is? De feiten spreken voor zich. We gaan alle specificaties langs van de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S7.

iPhone 7 versus Galaxy S7

Allereerst een korte introductie van beide modellen en de belangrijkste specificaties. Na het beschrijven van de specificaties gaan we dieper in op de verschillen. Die zijn later in dit bericht te vinden.

Apple iPhone 7 specs

 • De display heeft een HD Retina breedbeeldscherm van 4,7-inch met 3D touch. De resolutie omvat 1334×750 pixels met een brede kleurweergave.
 • Er zijn verschillende modellen beschikbaar als het gaat om opslagruimte op het toestel. Er zijn toestellen met 32GB(starter), 128GB en als nieuw toegevoegd, de 256GB versie.
 • Met de A10 chip is dit de snelste processor die in een smartphone te vinden is. De gemiddelde processorsnelheid ligt op 2,5GHz
 • Aan beide camera’s is gesleuteld, want de kwaliteit van de achterste lens is verbeterd. Het is nu mogelijk om scherpere foto’s te maken. Het aantal megapixels is 12. De selfie-camera heeft 7 megapixels. Met deze camera is het mogelijk om beeldmateriaal in 4K kwaliteit op te nemen.
 • Geen headset aansluiting. Dit gaat tegenwoordig via het oplaadstation van de telefoon.
 • De iPhone 7 beschikt over stereo geluid en is vanaf nu water- en stofbestendig.

Samsung Galaxy S7 specs

 • De Samsung heeft een 5,1 SUPER AMOLED scherm met 2560×1440 pixels.
 • Het toestel heeft een interne opslag van 32GB en 64GB. Echter is het mogelijk om dit extern aan te vullen met een SD-kaart.
 • In dit toestel bevindt de QUALCOMM Snapdragon chipset. Qual staat voor 4 processors. Met deze processor kan een snelheid bereikt worden van 2.2 GHz.
 • De Galaxy S7 heeft een 12 megapixel camera op de achterkant van het toestel zitten. Op de voorkant bevindt zich een 5 megapixel camera.
 • Heeft in tegenstelling tot de nieuwe iPhone 7 nog een headset aansluiting
 • Water- en stofbestendig.

Verschillen iPhone 7 en Samsung Galaxy S7

  iPhone 7 Samsung Galaxy S7 Verschil
Display 1334×750 pixels 2560×1440 pixels Het scherm van de Galaxy S7 (SUPER AMOLED scherm) is groter dan de iPhone (HD Retina scherm). Het scherm van de iPhone is dankzij een bredere kleurweergave scherper.
Opslagruimte 32GB / 128GB / 256GB 32GB / 64GB Samsung heeft uitbreidbaar geheugen.
Chipset A10 Fusion-chipset (2,5GHz) QUALCOMM Snapdragon chipset (2,2GHz snelheid) De chipset van iPhone is 10% sneller dan die van Samsung. De A10 Fusion is de snelste processor in een telefoon op dit moment.
Camera’s – Voor – Achter – Zoom 7 Megapixels 12 Megapixels 10x digitale zoom 5 Megapixels 12.2 Megapixels 8x digitale zoom Beide toestellen ontlopen elkaar hier niet zoveel. Het verschil zit hem in de voorste camera en in de digitale zoom.
Geluid Stereogeluid Mono-geluid Het geluid van de iPhone komt uit twee speakers (boven en onder). Bij de Samsung van onder
Accuduur 10 uren 9 uren iPhone heeft een iets langere accuduur. Echter hangt dit wel samen met het gebruik van de telefoon. Dit is puur indicatief
Water en stofbestendig Ja Ja Beiden water- en stofbestendig

Tot slot

De iPhone 7 is nieuwer dan de Samsung Galaxy S7 en heeft volgens bovenstaande gegevens betere performance. Dit is op het gebied van snelheid en accuduur. Het geluid is van mono naar stereo gegaan, maar nog niet bij de Galaxy S7. Het grote nadeel van de iPhone is toch dat de opslagruimte niet vergroot kan worden dankzij een SD-kaart. Dankzij het HD Retina scherm en de brede kleurenweergave is het scherm  van uitstekende kwaliteit en voorzien van scherpe kleuren.

De goedkoopste aanbiedingen

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
13%
Informatief
63%
Neutraal
13%
Gehad
0%
Nooit meer
13%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren