Verschillen iPhone 7 en iPhone 6s

Nu aan het lezen
Verschillen iPhone 7 en iPhone 6s

Vorige week, 9 september 2016 was de lancering van de iPhone 7 samen met de nieuwe Apple Watch 2. De iPhone 7 is officieel te koop vanaf 16 september. Heb jij al een iPhone 7 gepre-orderd? Misschien wacht je er mee, omdat je dit artikel eerst wilt doornemen om iPhone 7 vergelijken met de iPhone 6S. In dit artikel nemen we de belangrijkste nieuwe features door en vergelijken we deze met de voorganger.

Belangrijkste features van de iPhone 7

 

 • Waterbestendig en stofdicht

  De iPhone 7 is vanaf nu waterdicht!De iPhone 7 heeft, in opzicht van haar vorige modellen, een waterbestendige design. Apple heeft dus voor het eerste de iPhone waterdicht gemaakt en heeft hiervoor zelfs een officieel IP67 certificaat gekregen. IP67 is momenteel dé standaard in de markt voor meerdere telefoonfabrikanten. Dat de iPhone 7 waterdicht is is natuurlijk geen vrijbrief om de iPhone lang onder het water te houden. Het moet bestendig zijn tegen een plotselinge blootstelling aan water, bijvoorbeeld als je per ongeluk in een sloot valt. Maar ook als je in een heftige regenbui terecht komt of, hoe naar het ook klinkt, een duik in het toilet overleven (dit gebeurd écht). Daarbij is de telefoon nu ook stofbestending. Erg fijn, omdat de iPhone 7 in hoesjes, maar ook zonder hoesjes veel stof opvangt (statisch) en dit kan natuurlijk gaan ophopen in de oplader.

  • Uiterlijk van de iPhone 7

   De nieuwe iPhone 7Wat ons verder de laatste tijd opvalt, in tegenstelling tot de vorige reeks iPhones, is de keuze uit het aantal verschillende kleuren. Nu komt Apple weer met een nieuwe kleur, gitzwart en gewoon zwart. Als we de iPhone 7 vergelijken met de iPhone 6s, dan heeft het altijd twee kleuren gehad. Bijvoorbeeld zwart en grijs. Bij de 7 is zwart ook écht zwart. Daarnaast zijn de donkergrijze antennestrepen beter weggewerkt en minder zichtbaar. De afmetingen van het toestel zijn niet aangepast, die zijn namelijk exact hetzelfde als de voorganger. Wel is hij met 5 gram iets lichter. Om te kijken of dit echt waar is, heb je alleen een weegschaal nodig!

  Nieuwe functies

   

  • Camera

   Juist op camera-vlak zijn er ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Op voorhand zouden we zelf niets kunnen bedenken om toe te voegen, maar de ontwerpers van Apple wel! Eerdere geruchten gaven aan dat de iPhone 7 een dubbele lens zou gaan krijgen, dit is deels waar, maar alleen op de iPhone 7 Plus. Op de 7 zit zoals voorheen één cameralens. De cameralens aan de achterzijde (12 megapixels) is wel sterker en je kunt dus nog scherpere foto’s maken. Daarnaast is ook de front-camera aangepakt. De 5 megapixel camera is verleden tijd en heeft plaats gemaakt voor een 7 megapixel camera. Zo kun je nog mooiere selfies maken en versturen!

   • Homebutton

    De home-knop is op de schop gegaan. De homebutton heeft nu een drukgevoelige Homebutton. Dit betekent dat je met de knop een richting in kan drukken tot het aanzetten van een zelf gekozen actie.

    • Headset

     Apple levert gratis tussenstuk bij iPhone 7De aansluiting voor oordopjes is verdwenen de zogeheten “Audio Jack”. Dit tot grote verbijstering van vele fans, maar volgens ons zou dit geen grote teleurstelling moeten zijn. Apple levert samen met de iPhone 7 en 7 Plus (waar je de Jack dus mist) gratis een tussenstuk om alsnog de oude ingang te kunnen gebruiken. Er is een alternatief, namelijk om geluid af te spelen via bluetooth (headset of oordopjes). Voor deze mogelijkheid heeft Apple zelfs speciale nieuwe oordopjes ontworpen die er eerlijk gezegd wel een beetje uit zien als opzetborstels van je elektrische tandenborstel, maar wel een mooi ontwerp hebben. Uiteraard zit hier wel een prijs aan vast, ± 150 euro.

    De goedkoopste iPhone 7 of iPhone 6S aanbiedingen

    Dit zijn de belangrijkste verschillen met de iPhone 6s. Genoeg redenen om over te stappen naar de nieuwe iPhone 7? Volgens ons wel! Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen.

    Vergelijk iPhone 7 met de iPhone S6

    Design iPhone 6s iPhone 7 Opmerkingen
    Kleuren toestel zilver, goud & roségoud Gitzwart, matzwart zilver, goud & roségoud
    Gewicht toestel 143 gram 138 gram Amper te merken
    Afmetingen toestel 7,1mm x 138mm x 67,1mm 7,1mm x 138mm x 67,1mm
    Prestaties
    Accuduur 8* 10*
    Snelheid A9 (1,85GHz) A10 Fusion-chip (2,5GHz) 40%  sneller dan de iPhone 6s
    Opslag 32GB/128GB 32GB/128GB/256GB
    Software iOS 9 & 10 iOS 10
    Display Retina HD Display + 3D touch Retina HD Display + 3D touch iPhone 7 25% helderder
    Connectiviteit Wi-Fi + 4G+ Wi-Fi- + 4G+
    Geluid Mono Stereo
    Features
    Waterbestendig Nee Ja
    Drukgevoelige Homebutton Nee Ja
    Camera achter 12 megapixels – 5x digitale zoom 12 megapixels 2x 10x digitale zoom Van de iPhone 7 is de kwaliteit van foto’s hoger
    Camera voor 5 megapixels – 5x digitale zoom 7 megapixels 2x 10x digitale zoom Van de iPhone 7 is de kwaliteit van foto’s hoger

    * bij actief gebruik

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren