Onze verwachtingen over de iPhone 8

Het jaar is al weer bijna voorbij. De tijd gaat snel, dit kan zowel positief als negatief zijn, maar ondertussen komen we wel dichterbij de release van de iPhone 8! Word de iPhone 8 de release van 2017 of moeten we alsnog een jaar langer wachten? In dit artikel lees je wat wij gaan verwachten van de iPhone 8. Ongetwijfeld gaan wij jou weer de goedkoopste 8 iPhone aanbieden, zoals je dat van ons gewend bent, want dat staat vast.

De release

Als je naar het logische vervolg kijkt van iPhone series releases, dan zou je verwachten dat we de iPhone 7s mogen verwelkomen. Er komen steeds meer aanwijzingen dat ze hiervan gaan afwijken. Zoals bekend is de Apple iPhone volgend jaar jarig, namelijk 10 jaar. Blijft Apple wel innovatief als ze doorgaan met een s-model? Er komen steeds meer geluiden dat dit niet meer echt wordt gewaardeerd door de gebruikers en fans. Daarnaast meldden verschillende websites dat de verkoopaantallen tegen vielen. Komt dit doordat de iPhone 7 op de 6 lijkt. Zien we de iPhone 8 in september 2017 zijn intrede doen?

Onze verwachtingen

Volgends de bekende Apple-analist, Ming-Chi Kuo, wordt de behuizing aanpast. Niet meer de aluminiumbehuizing, maar een glazenbehuizing, zoals bij de iPhone 4 en iPhone 4s. Het scherm krijgt ook een make-over. Het LCD-scherm zal vervangen worden door een OLED-scherm, echter zijn dit nog wel geruchten. OLED-schermen worden gebruikt bij de nieuwere televisies. De grootste verandering zou weleens het verdwijnen van de Home-Button en de drie verschillende formaten.

> Glazen behuizing

De iPhone 4 en 4s serie waren zeer gevoelig voor schade dankzij de glazenbehuizing, maar ook redelijk zwaar. Aluminium is een zeer licht metaal, maar wel sterk. Om de kans op schade te verminderen, moet Apple wel met een stuk sterker glas gaan komen. Volgens dezelfde analist zou de glazen behuizing van edge-to-edge lopen, dus een volledige glazenbehuizing. Dit maakt het scherm een stukje groter.

> Draadloos opladen

Het draadloos opladen is bezig met een opmars. Er zijn al producten op de markt die dit mogelijk maken. Zo moet dit ook mogelijk zijn bij de nieuwe iPhones. Hierin moet de glazen behuizing een rol in spelen. Het bedrijf Foxconn zou hier de opdracht voor hebben om dit te ontwikkelen. Hoe dit in zijn werking gaat is onbekend.

> Homebutton

Er zouden al geruchten gaan dat de iPhone 7 geen Home-Button meer zou hebben. Dit is niet het geval geweest, dus wordt in deze geruchten weer nieuw leven geblazen. De sensor zou doormiddel van drukgevoeligheid en de sensor in het scherm moeten worden verwerkt. LG zou al haar vingerscanner in het scherm hebben verwerkt.

> OLED-scherm

De duurste uitvoering van de iPhone 8 zal als enige een OLED-scherm bevatten en de goedkoopste iPhone 8 modellen een LCD-scherm. Voordelen van een OLED-scherm:

  • Zuiniger in verbruik
  • Zwart komt beter naar voren
  • Zuiverde kleuren

Er wordt verwacht dat de duurste uitvoering een 5,2 inch scherm krijgt met OLED-display.

Tot Slot

Er is nog weinig te zeggen over wat wij met z’n allen kunnen verwachten. We mogen wel verwachten dat het een spetterend toestel gaat worden. Wij als Apple-liefhebbers willen graag weer een innovatief product in handen hebben om op te kunnen scheppen bij de Samsunggebruikers!