Hoe werkt Goedkoopste-iPhone.nl?

Eigenlijk is er helemaal niet zoiets als een “goedkope iPhone“. Want heel eerlijk; kies je voor een iPhone, dan weet je dat je eigenlijk per definitie niet de goedkoopste smartphone koopt die er is. Maar wel de beste! Want de iPhone is net een Audi of een BMW: Die kies je o.a. vanwege het merk & het design en niet omdat het de goedkoopste auto is die je van A naar B brengt. Dat kunnen andere merken ook. Maar toch kan je ook voor een iPhone zeker goed prijsshoppen, hieronder een paar tips om de kosten in bedwang te houden:

Tot 1 januari 2017 kon u een iPhone “gratis” verkrijgen “met een abonnement”. Heel belangrijk is het om te weten dat u sinds 1 januari dit jaar op Goedkoopste-iPhone.nl niet meer terecht kunt over toestel-bundel advies. We hebben het dan over telefoonkredieten of telefoon-afbetalingen. Wel schrijven wij – en bent u welkom met al uw vragen over de iPhone en alle typen Sim Only abonnementen. Op verzoek van de AFM is advies geven (ook al is het een blog) over gespreide / uitgestelde betalingen (bundels zonder rente) vanaf 1 januari 2017 niet meer toegestaan.

Eigenlijk kunnen we concluderen dat er sinds 1 januari 2017 géén volledige abonnementen meer bestaan. U kunt een simonly abonnement of prepaid kaart aanschaffen met een toestel op afbetaling, waarover wij geen informatie meer mogen geven. Wel kunnen wij u alles vertellen over waar toestellen:

  • los het voordeligst zijn
  • of waar u de beste refurbished tweedehands toestellen kunt kopen

Tip 1: Koop een iPhone (los) mét Sim Only abonnement

alle providers iphone

Als uw abonnement dit jaar afloopt, dan heeft u de pech dat een iPhone binnen een nieuw af te sluiten compleet abonnement gezien wordt als “lening” waarbij u geregistreerd wordt bij het BKR. Het kan dus interessant zijn om naar Simonly of prepaid kaarten te kijken, waarbij uw huidig toestel behouden blijft of u deze los gaat aanschaffen. Het grote voordeel dat u heeft wanneer u kiest voor een tweejarig abonnement dat al snel kon oplopen tot vele honderden euro’s, bestaat niet meer! U kunt uw simonly abonnement uiteraard nog wel prima afsluiten bij providers zoals KPN, Telfort, Tele2, etc. Maar vaak is het voordeliger om het via een telecomwebshop te doen. Deze concurreren namelijk vrij sterk met scherpe acties en tijdelijke deals, laat dit in je voordeel werken!

[signoff]Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen pagina waar we de beste deals tonen, deze controleren we élke dag![/signoff]

Tip 2: Bereken de gemiddelde maandkosten over de gehele looptijd

U kunt dus een iPhone los/tweedehands kopen met of zonder simonly abonnement (bijv. als SimOnly en een Los Toestel). Bereken voor uwzelf eens wat nu écht het verschil is over de gehele looptijd van je abonnement, vaak zijn dat 24 maanden. Het is misschien niet voor iedereen even makkelijk deze berekening te voldoen, om die reden hebben we een voorbeeld (geen advies) uitgewerkt:

[signoff]Maandbedrag x het aantal maanden + bijbetaling + aansluitkosten / het aantal maanden = gemiddelde maandprijs![/signoff]

Let natuurlijk wel goed op eventuele kortingen (soms wel 50%) voor bijvoorbeeld de eerste 6 of 9 maanden. Het is vrij aannemelijk dat de kosten voor de maanden na deze kortingsperiode tegen het standaard maandtarief in rekening worden gebracht. Bereken dus altijd even voor uwzelf wat de kosten zijn gedurende de hele looptijd van uw simonly abonnement. Op die manier kunt u de verschillende deals goed met elkaar vergelijken en weet u zeker dat u de beste deal hebt!

Tip 3: Ga niet voor het nieuwste model

alle iPhones van 3GS tot 6 PlusHeeft Apple nét een nieuw model iPhone uitgebracht?! Dan weten we vrij zeker dat in de eerste 2 maanden van beschikbaarheid de telecomwebshops gaan stunten met de prijzen van de iets oudere modellen. Het spreekt volgens ons dan ook voor zich dat als je echt een goedkope iPhone wilt, je niet moet gaan voor het nieuwe model. Wat vaak gebeurd is dat als bijvoorbeeld e iPhone 6S uitkomt, dat er prijsdaling zijn op te merken voor zowel de iPhone 6, alsook die van de iPhone 5S en iPhone 5C. Terwijl bijv. de iPhone 4S niet meer leverbaar wordt (zolang de voorraad strekt). Soms zijn er nog wel oudere modellen te koop, maar dit zijn dan vaak zogeheten Refurbished iPhones. Dit zijn eigenlijk 2e handse iPhones maar een nieuw leven ingeblazen én met officiële Apple garantie.

[signoff]Bekijk meer info over de modellen: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5c[/signoff]

Tip 4: Gebruik onze iPhone suggestie module

Het aanbod aan iPhones, simonly/prepaid abonnementen, webshops en deals is in Nederland werkelijk waar gigantisch. Dit maakt uw zoektocht naar de voor u beste iPhone deal natuurlijk alles behalve makkelijker. Om u als bezoeker hierbij een handje te helpen, kunt u zelf zoeken naar suggesties. Wij controleren dagelijks en automatisch ongeveer 20 webshops op de beste simonly aanbiedingen en deals en laten alleen hiervan maximaal de top 7 zien. Hierin kiest u simpel voor bijvoorbeeld uw iPhone, het aantal MB’s internet en belminuten. Zo vindt u in maximaal 5 muisklikken bijvoorbeeld de goedkoopste iPhone 7, 6S toestel met Telfort (simonly) of de goedkoopste iPhone 5S/SE met Tele2 simonly abonnement.