Alle simonly providers voor de iPhone

Een SimOnly voor de iPhone is een trend. Herken je het dit: je abonnement staat op het punt 2 jaar te worden en je iPhone toestel, is eigenlijk nog piekfijn. Heb je echt een nieuw toestel en een nog duurder abonnement nodig? Of gaat je iPhone 6S eigenlijk nog wel een jaartje mee? Kijk dan eens naar Simonly! Er zijn vele smaken, van 1 of 2 jaar tot maandelijks opzegbaar!

Vergis je niet, er zijn vele honderdduizenden SimOnly abonnementen in Nederland! Als wij diverse rapporten mogen geloven dan strevend het aantal aansluitingen via het abonnementtype SimOnly op niet al te lange termijn de “normale” abonnementen voorbij.

Welke provider maakt gebruik van welk netwerk?

Klik op de naam van de provider voor meer informatie over hun propositie, prijsstelling en hun laatste aanbiedingen:

Maar WAT maakt een SimOnly abonnement dan zo interessant? En waarom hebben alle providers 1 of meerdere Sim Only aanbiedingen? Houd in ieder geval rekening met de volgende vragen om te zorgen dat u het SimOnly abonnement kunt gebruiken zoals u dat wilt en niet voor onverwachte “uitdagingen” komt te staan.

 • Heeft de provider al nano-sims beschikbaar (speciaal voor iPhones)?
 • Kun je per maand opzeggen, of zit je twee jaar vast aan het abonnement?
 • Rekent de provider af per minuut of per seconde?
 • Hoeveel ben je extra kwijt als je buiten de bundel gaat?

Wat is een Sim Only abonnement?

SimOnly betekent letterlijk, “Alleen Simkaart”. Bij het aangaan van een SimOnly abonnement bij een telecomprovider krijg je “alleen een simkaart”. Deze simkaart geeft jou toegang, via een nieuw of bestaand nummer, tot jouw abonnement op het netwerk van jouw keuze. In dit abonnement kunnen alleen belminuten zitten, maar soms ook sms’jes en eventueel een aantal MB’s voor internet. Je “krijgt” dus geen toestel. Je kunt je huidig toestel gebruiken of een nieuwe kopen als “Los Toestel”. Let dan wel op dat dit toestel SimLock vrij is!

Verklaring van SimOnly begrippen en termen

Wanneer er over een Sim Only abonnement wordt gesproken, komen er vaak nog meer “vaktermen” kijken. Het wordt allemaal een stuk duidelijker als begrijpt wat er gezegd wordt. Daarom lichten wij graag de meest gebruikte termen nader toe.

Toestel
Het telefoontoestel speelt rond een SimOnly abonnement een zeer belangrijke rol. Want deze zorgt er namelijk voor dat een SimOnly aanbieding goedkoper kan zijn dan een “normaal” abonnement. Dit komt omdat je bij een Sim Only abonnement alleen de belminuten en sms’jes betaald en niet de vaak dure telefoon gespreid betaalt.

Prepaid

De tarieven van sim only abonnementen blijven natuurlijk altijd wat hoger als de tarieven van prepaid simkaarten. Wil je toch even een blik werpen in de tarieven en vooraanstaande prepaidsimkaarten, of deze ook vergelijken? Dan kun je terecht op prepaidsimkaart.net. Hier wordt overzichtelijk weergegeven welke provider de goedkoopste prepaid tarieven aanbiedt.

Heb je nog een werkende iPhone?

Als je nog een goed werkend telefoontoestel hebt, is een Sim Only abonnement echt de beste keus. Bij het aangaan van een Sim Only abonnement krijg je dus alleen een simkaart. Deze kan vrij zeker in de huidige telefoon gebruiken, en zo niet dan kan deze vrij zeker passend worden gemaakt. Let wel dat je telefoon simlock-vrij is. Simlock-vrij betekent dat de telefoon niet aan een provider gebonden is maar alle providers accepteert.

Ook anno 2013 zijn veel toestellen gelocked! Als een telefoon nog niet simlock-vrij is, is dit geen probleem. Want telefoons zijn bijna altijd wel simlock-vrij te maken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan op de Bazaar of in telefoonwinkels. Ook zoeken op marktplaats kan veel opleveren!

Providers en netwerken
Om het niet moeilijker te maken dan het is maken wij alleen onderscheidt tussen providers en netwerken. Providers zijn de partijen waar je je abonnement bij kunt afsluiten, Tele2, Telfort, Hi, etc. Aan de andere kant heeft Nederland 3 infrastructurele netwerken, die in het beheer zijn van KPN, T-Mobile en Vodafone. Deze drie laatste beheren dus de netwerken, maar bieden ook hun eigen diensten aan. Ze zijn dus én netwerkbeheerder én Provider! Alle providers samen maken gebruik van de bestaande netwerken om jou daadwerkelijk te kunnen laten bellen, sms´en en internetten. Hieronder hebben wij een overzicht opgenomen van alle providers. Klik gerust op de namen van de providers om meer informatie te vinden, alsmede hun prijsstellingen en abonnement combinaties;

Simkaart
Een simkaart is een klein kaartje, een chip. Dit kaartje moet in een telefoon worden geplaatst om te bellen. Heb je wel een telefoon maar geen simkaart? Dan kan je simpelweg niet bellen! Doorgaans is duidelijk te zien hoe een telefoon open kan worden gemaakt, dan kan het simkaartje in de telefoon worden geplaatst. Bij een Sim Only abonnement ontvang je vaak een nieuwe simkaart. In de meeste gevallen is deze gratis, soms betaal je hier eenmalig 10 euro voor.

Er zijn drie typen simkaarten, de normale simkaart, de micro simkaart en de nano simkaart. Deze laatste is noodzakelijk voor de iPhone 5, 5c en 5S. Dit type chip is kleiner en platter dan de andere 2. De micro simkaart is geschikt voor de iPhone 4 en iPhone 4S.

Overstappen
Overstappen is van toepassing als je je huidige abonnement en aanbieder wilt verlaten. Dit omdat een andere provider gunstiger is. Let dan goed op de spelregels. Vaak is het namelijk zo dat je minimaal 3 tot 2 maanden van te voren moet aangeven dat je wilt overstappen. Dit is op de website van jouw huidige provider vaak lastig te vinden, maar het staat er wel. Mocht je er niet uit komen, kan je ons natuurlijk om advies vragen!

Nummerbehoud
Wanneer je van je huidige provider overgestapt naar een andere provider, dan gaat je telefoonnummer niet standaard mee. Waarschijnlijk wil je wel hetzelfde telefoonnummer behouden. Het is altijd mogelijk om bij het aangaan van een Sim Only abonnement, gebruik te maken van de service “nummerbehoud”. Dit is vaak een te selecteren optie tijdens het aangaan van het abonnement. Vervolgens regelt de nieuwe provider de rest.

Een Bundel en aanvullende bundels
Een Sim Only abonnement bevat zoals eerder aangegeven een aantal belminuten en/ of smsjes en eventueel ook internet MB. Het kan zijn dat een provider meerdere soorten SimOnly abonnementen aanbiedt. Soms oplopend in het aantal belminuten. Maar soms ook inclusief of exclusief internet MB´s. Naast deze standaard bundel is het eigenlijk altijd mogelijk om nog aanvullende bundels af te sluiten. Bijvoorbeeld als je extra smsjes wilt dan standaard wordt geboden. Dan koop je een extra bundel van 100 sms´jes voor een paar euro. Of toch wat extra MB´s voor internet doeleinden. Bij sommige providers is de extra bundel zeer flexibel en kan deze vaak zelfs op maandelijkse basis worden aan- en uitgezet.

Binnen & buiten de bundel
Alle belminuten en smsjes die standaard in de maandelijkse bundel zitten, worden gezien als “Binnen de bundel ”. Je maakt dus altijd eerst de belminuten en smsjes op die in de bundel zitten. Maar als de maand nog niet voorbij is maar wel de minuten en smsjes wel. Dan heeft u een aandachtspunt! Iedereen die je nu sms’t en belt, dat zijn de minuten en sms’jes “Buiten de bundel”.. Als dit het geval is, dan betaalt u een ander bedrag dan dat is aangegaan binnen de bundel. En vaak fors meer! Controleer dan ook altijd wat deze kosten zijn en houdt dit natuurlijk ook zelf goed in de gaten. Vaak bieden de providers wel de service om je in te lichten via een SMS dat de maandelijkse bundel op is.

11 Reacties

 1. Ik zit zelf ook te twijfelen of ik wel voor een nieuw toestel moet gaan. Heb nu een iPhone 4S en mijn contract is binnenkort 2 jaar. Dus ik kan overstappen, maar mijn telefoon is eigenlijk nog prima. Wat raad u aan? Ik heb nu Vodafone 200 minuten en 500MB. Alvast bedankt!

  • Beste Sim,

   Wanneer de iPhone 4S is verkregen bij het gelijktijdig afsluiten van het Vodafone 200 abonnement, dan doe je er goed aan om van abonnement over te stappen. Een deel van je huidige abonnementskosten is (of liever gezegd WAS) voor je iPhone 4S. Na 2 jaar is dit verrekend, en zal anders blijven doorlopen, met een opzegtermijn telkens met een maand verlengd.

   Ben je dus nog super tevreden met de 4S, kijk dan eens naar een simonly op 1 van de 3 grote netwerken! Er is behoorlijk veel keuze, afhankelijk van het aantal belminuten of internet dat je wenst. Maar besparen zul je ten alle tijden altijd doen! Succes!

 2. Mijn zoontje heeft een iphone 4 met prepaid
  ik wil overstappen naar een sim only
  hij belt weinig
  hij sms weinig
  maar gebruikt natuurlijk het meeste zijn iphone
  voor muziek, whattsap, games etc
  welk abonnement moet ik nemen van max 15 per maand
  en dat hij er niet buiten het tegoed kan gaan?
  Hellup
  wie heeft ervaring

  • Beste Monique, je zou eens kunnen kijken naar Youfone of Simyo (beide KPN netwerk) waarbij je voor €15 per maand maar liefst 2000 MB (2GB) internet krijgt en je het zelfde betaald voor een 1-jarig of 2-jarig contract. Simyo is handig per maand opzegbaar, of als jaar contract. Helaas betaald je voor deze voordelige varianten wel bij voor extra internet gebruik nadat je bundel op is (€0.15 per MB).

   Bij T-Mobile betaal je iets meer, maar blijft internet (wel veel trager) gewoon doorgaan zonder extra betaling nadat je bundel bereikt is. Voor 1GB betaal je al €17,50 per maand. We raden dan aan om voor €2,50 extra 3GB af te sluiten. Dit zou ruim voldoende moeten zijn. Voor nog eens €2 ontvang je 120 belminuten erbij!

 3. Hallo – ik wil een Iphone 5S kopen refurbished maar zie dat er best groot prijs verschil is tussen de verschillende aanbieders. Waar moet echt ik rekening houden bij het aanschaffen van een refurbished toestel?

  • Beste AS,

   Het ligt eraan bij welke “winkel” u een refurbished toestel wenst aan te schaffen. Over het algemeen ontvangen wij enkel ervaringen van mensen die een refurbished toestel in combinatie met een abonnement hebben afgesloten bij een telecom winkel / shop. Op enkele ervaringen na, zijn deze eigenlijk altijd positief. Maar wij weten dat er momenteel steeds meer winkels zijn waar “gebruikte” iPhones gekocht kunnen worden. De ene gebruikte telefoon is uiteraard de andere niet. Ons advies zal zijn om voor een winkel te kiezen waar u langs kunt gaan om de telefoon goed te bekijken en te proberen alvorens u deze daadwerkelijk aanschaft.

   • Dank Remco, zal op zoek gaan naar een winkel. Tot dusver heb ik alleen via leapp / groupon en die soort sites gekeken -dank vh advies.

 4. Dag.
  Compliment : goede website. Vraag en toelichting: Mijn vrouw (75) en ik (78) willen beiden een smartphone aanschaffen denken aan een IPhone 5. Mijn vrouw gebruikt nu een te kleine Samsung , ik heb nog nooit een smartphone gehad. Maar goed je wilt mee in de vaart der volkeren. We bellen, sms’en en appen niet veel. Wel veel internet. Kun je korting bedingen bij aanschaf van twee toestellen? Welk soort abonnement is het handigst. Kun je aan een gebruiksaanwijzing komen. Kan tweedehands ook?
  Ben benieuwd naar uw advies.

  • Wat fijn dat wij u al met de eerste vragen hebben kunnen helpen via onze website. Nu zal ik uw persoonlijke vraag ook zo goed als mogelijk proberen te beantwoorden. Om te beginnen over uw vraag met betrekking tot de handleiding.. Ik kan uw vraag heel goed voorstellen, in de praktijk blijkt dat (bijna) niemand de handleiding leest. Men start en alles lijkt op de juiste plek te vinden te zijn. Zelfs 3 en 4 jarige (soms zelfs eerder) vinden betrekkelijk makkelijk hun weg op de iPhone of iPad tablet (wat eigenlijk een hele grote iPhone is). Uw vrouw is een Samsung gewend, dit toestel maakt gebruik van Android software, waarmee veel meer in te stellen valt, maar in de praktijk vaak resulteert dat mensen compleet de weg kwijtraken waar een bepaalde optie of informatie ook alweer (verstopt) zat. Dit zal u op een iPhone niet snel gebeuren. En mocht u toch een vraag hebben, dan kunt u het antwoord in 99% van de gevallen op internet vinden, of u stelt gerust uw vraag aan onze redactie 🙂

   Een iPhone 5 toestel is nieuw niet meer aan te schaffen, ook niet in combinatie met een abonnement. Tweedehands nog wel op Marktplaats, maar wij kunnen u dit afraden. Het toestel is inmiddels al enige jaren niet meer nieuw te verkrijgen, en de gebruikte versies zijn al snel minimaal 2 jaar ouder dan deze periode. De accu uit deze toestellen gingen prima 2 of 3 jaar mee, daarna kunt u geluk hebben, maar voor hetzelfde geld schaft u een veel nieuwer toestel met compleet nieuwe accu aan. Een smartphone heeft een groot scherm, en kan daarom best een goede accu gebruiken!

   Dan uw vraag met betrekking tot korting, daar kan ik helaas kort over zijn: nee. Pas vanaf tientallen iPhones zal u wellicht een minimale korting mogen verwachten, maar Apple stunt eigenlijk nooit met haar producten.

   Wij zien dat u een KPN mail adres heeft, indien u op dit moment een KPN Alles-in-een heeft afgesloten, ontvangt u aantrekkelijke korting en voordeel in combinatie met 1 of 2 mobiele abonnementen. Waar u bijvoorbeeld naar kunt kijken is een iPhone SE (vernieuwd iPhone 5S toestel) met een KPN abonnement, bij 2 aansluitingen op hetzelfde adres ontvangt u ieder (!) 5 euro korting per maand en verdubbeld u uw belminuten en internetbundel. KPN abonnementen zijn doorgaans wel wat prijziger dan bijvoorbeeld Telfort en Tele2 abonnementen.

   U vroeg naar een goed internet abonnement, wij kunnen Tele2 in dat geval zeker aanraden: Grote internet bundels, scherp geprijsd en sinds 2016 hun eigen netwerk.

 5. Beste mensen, ik zoek een sim-only abonnement voor een iphone 5 (geen c of s versie). Liefst met het 4g net. Is deze nog te verkrijgen? en zo ja bij welke aanbieder. Ik hoor het graag.

  Groet,

  Eddy Satoer

  • Hallo Eddy, De iPhone 5 (geen S of C) ondersteunt 4G internet.. Maar de iPhone 5 kan alleen contact maken met de 4G frequentie op de 1800 Mhz. Omdat niet alle 4G providers deze frequentie gebruiken kan je niet bij alle providers terecht. Alleen Vodafone en T-Mobile gebruiken op dit moment 1800 Mhz, deze frequentie is geschikt voor de iPhone 5’s 4G. Check dus goed bij vóór het afsluiten of het gaat werken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment