Bescherm je iPhone met een cover/hoes!

Nu aan het lezen
Bescherm je iPhone met een cover/hoes!

Stijlvol, stoer, grappig of beschermend?

Een nieuwe iPhone is mooi, en je wilt deze natuurlijk ook lang mooi houden. Om je iPhone te beschermen of om deze een ander leuk uiterlijk te geven, zijn er verschillende oplossingen. Met een leuk nieuw hoesje geef je jou iPhone in een handomdraai een heel nieuw uiterlijk. Wij zullen in dit artikel enkele hoesjes en hardcovers uitlichten en de revue laten passeren.

1 val kan al fataal zijn..

De iPhone is met de komst van nieuwe modellen steeds lichter geworden. De iPhone 5 is maar liefst 20% lichter dan zijn voorganger de iPhone 4S en 4. En dat is mooi. Echter schuilt hier ook een groot gevaar. Met het verminderen van het gewicht van het toestel, blijkt uit onderzoek dat de kans dat je jouw telefoon laat vallen sterk toeneemt. Dit komt simpelweg door een natuurlijk gevolg dat je het toestel met minder kracht kunt vast houden. Daarmee is de kans dus groot geworden dat je de telefoon vroeg of laat eens uit handen laat vallen.

Bescherm voor- èn achterzijde met een hard of soft cover

Er zijn verschillende mogelijkheden om je iPhone te beschermen. Laten we beginnen met de voorzijde. Om je iPhone toestel te beschermen tegen krassen van zand of sleutels wanneer je per ongeluk je telefoon in dezelfde zak hebt gestopt als waar je sleutels zich bevinden.. Denk niet dat dit jou niet zal overkomen, al onze redactie leden is dit al minstens 1 keer overgekomen.

Vind hieronder alvast het goedkoopste aanbod van screenprotectors (voorzijde) en de beste (dan wel niet) leukste hoesjes om je iPhone kleur en bescherming te geven!

Bescherming hard of soft cover?

Zoals eerder gemeld, is het dus mogelijk om je iPhone toestel te beschermen met een hard of soft cover (hoesje). Lees hieronder wat de voor- en nadelen kunnen zijn voordat je een keuze maakt om een (nieuwe) hoes / cover voor je iPhone te kopen!

Soft cover voordelen:

 • Een soft cover is de beste bescherming voor het voorkomen van val schade. Simpelweg omdat de hoes zacht is en dus de val het beste kan breken. Hiermee voorkom je in de meeste gevallen een compleet defect scherm, of beschadigde hoeken.

Soft cover nadelen:

 • Een nadeel van soft covers is dat deze de telefoon in het algemeen wel wat dikker maakt en dat je dit dus minder mooi kunt vinden.
 • Een ander nadeel is dat je er rekening mee moet houden dat hij iets lastiger in je broek zak glijd omdat rubber dit nadeel nu eenmaal heeft.

Hard cover voordelen:

 • Veel meer keuze uit originele modellen en bedrukkingen.
 • Preventie tegen krassen die je krijgt van het neerleggen van je telefoon op een tafel
 • Je toestel wordt nauwelijks dikker, en past perfect in je broekzak
 • Een hard cover geeft vaak een betere grip dan een telefoon zonder cover

Hard cover nadelen:

 • Het maakt je telefoon iets dikker, gemiddeld 1 mm (en dus eigenlijk verwaarloosbaar).
 • Meer nadelen kunnen wij niet verzinnen.. 🙂
Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Anita
  16 januari 2013 at 16:53

  Ik kijk eigenlijk altijd naar de plaatjes en bedrukking van de cover. toch weer wat geleerd, zo’n zachte hoes is dus eigenlijk veel beter zeggen jullie? Ik vind wel erg veel vrouwelijke hoesjes als ik bij jullie zoek..

  • Goedkoopste-iPhone.nl
   17 januari 2013 at 23:25

   Hallo Anita,

   Een (zachte) hoes kan valschade behoorlijk beperken, maar kan ook enkele kleine nadelen hebben in dagelijks gebruik zoals wij hierboven in ons artikel hebben opgesomd. Ga voor een hoes die je aanspreekt en vergeet niet dat de meest vervelende krassen aan de voorzijde komen wanneer je even niet oplet. Dus een screen protector voor het scherm kunnen wij erg aanbevelen.

   Succes met je keuze, en mocht je nog een andere vraag hebben dan horen wij dit graag!

Stel je vraag / Reageren