Tele2 breekt de markt open met “4G van Tele2”

Nu aan het lezen
Tele2 breekt de markt open met “4G van Tele2”

tele2_4g4G, echt heel nieuw is het inmiddels niet meer. Bijna elke wat traditionelere aanbieder biedt wel een specifiek 4G abonnement aan, vaak de duurste type abonnementen. Maar hier betaal je vaak een behoorlijk hoog maandelijks bedrag voor. En waar je vaak ook nog eens flink moet bijbetalen voor je iPhone 5S, 6 of 6S.

Sinds medio november 2015 maakt Tele2 voor alle consumenten 4G dé standaard, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs gaat betalen. Vanaf lancering biedt Tele2 abonnementen met databundels van 1 GB, 1,5 GB, 4 GB, 8 GB en 24 GB aan, ook in combinatie met een aanvullend abonnement van bijvoorbeeld de iPhone 5S, iPhone 6 of de iPhone 6S (gespreide betaling). Let op; geld lenen kost geld. Bij 1 GB krijg je 100 belminuten en sms’jes. Bij alle andere databundels kan je met je iPhone onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en.

Interessant gegeven is dat de grootste databundel (die van maar liefst 24 GB!!) ongeveer even duur is als een bundel van 5 GB bij de concurrentie. Tele2 geeft hierbij aan dat bij vergelijkbare databundels zij tientallen procenten goedkoper zijn dan T-Mobile, Vodafone en KPN. Om het allemaal nog leuker te maken is Tele2 van plan om uitsluitend 4G-telefoons te leveren bij zijn abonnementen.

Met welke iPhone´s kan je 4G bellen

Al vanaf de iPhone 5S kan je gebruik maken van het 4G netwerk in Nederland. Dit staat niet altijd per definitie aan. Heb je een iPhone 5S of nieuwer? Bekijk dan via Instellingen > Mobiel netwerk > Gesprekken en Data > en kies daar voor 4G. Zie je daar geen 4G staan? Dan kan het zijn dat je abonnement dit nog niet toe staat. Je kunt dan eventueel contact opnemen met je provider om je abonnement om te zetten “inclusief 4G”. Naast de iPhone 5S kan je natuurlijk met de iPhone 6 en 6 Plus, en de iPhone 6S en de 6S Plus bellen en internetten via 4G.

De goedkoopste iPhone aanbiedingen met Tele2 4G

iPhone 6s en plus toestel aanbiedingen iPhone 6S Plus acties en aanbiedingen iPhone 6 acties en aanbiedingen iPhone 5S aanbiedingen
iPhone 6S iPhone 6S Plus iPhone 6 iPhone 5S

Hoe zit het dan met de 4G dekking van Tele2?!

Tele2 heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de mobiele infrastructuur van T-Mobile. Dit voor (vroeger) 2G en de laatste jaren 3G. Uiteraard ook recentelijk voor 4G. Maar Tele2 heeft vele honderden miljoenen geïnvesteerd in het opbouwen van een eigen infrastructuur, zonder beperkingen zoals die er waren voor 2G en 3G; een “schoon” netwerk dus! Tele2 zegt dat het 4G-netwerk bij 92% van de Nederlandse bevolking dekking biedt. Binnenshuis is dit mogelijk tot 65%, dit is sterk afhankelijk van waar je woont en het bouwmateriaal (dikke wanden isoleren beter en dan heb je bij alle providers minder goed bereik). Eind maart 2016 moet de dekking geen 92% meer zijn maar 100% 4G-dekking. In de opvolgende maanden van 2016 moet ook de dekking binnenshuis sterk verbeteren.

Bij Tele2 heb je altijd bereik!

Als je als klant van Tele2 buiten de dekking van het 4G-netwerk komt, dan val je terug op in ieder geval het huidige 3G-netwerk van T-Mobile. Dit omdat Tele2 zelf geen ouder mobiel netwerk heeft. Alle bestaande klanten van Tel2 krijgen als promotie (voor de rest van de looptijd van het abonnement) kosteloos een verdubbeling van hun databundel. Presentje!

Is 4G nu wel echt nodig?! 3G is snel genoeg..

Eerlijk is eerlijk, we kunnen het 3G-netwerk inmiddels vergelijken met de A27 bij Hilversum / Utrecht, je komt er uiteindelijk wel, maar als het druk is kan het even wat langer duren. 4G is de ‘nieuwe 6-baans snelweg waar je 130 mag’. Je kunt dus bijna ongestoord en veel sneller op je bestemming komen. Terug naar de telecomwereld; In de praktijk ervaar je absoluut de hogere snelheid van het internet, maar ook zeker qua stabiliteit. Als je kunt kiezen dan adviseren wij absoluut om 4G te gebruiken, als je iPhone het ondersteunt natuurlijk.

Onze waardering
Wat vinden jullie?
Stem hier
Snelheid telefoon / netwerk
9.5
8.3
Prijs / Kwaliteit abonnement
9.6
8.5
Bel / internet bundel verhouding
9.6
8.9
9.6
Onze waardering
8.6
Wat vinden jullie?
4 waarderingen
Bedankt voor je waardering!
Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
100%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren

Snelheid telefoon / netwerk
Prijs / Kwaliteit abonnement
Bel / internet bundel verhouding