Coolblue stopt verkoop mobiele telefoon abonnementen

Nu aan het lezen
Coolblue stopt verkoop mobiele telefoon abonnementen

Coolblue winkelVanaf 1 februari zal Coolblue stoppen met het aanbieden van iPhone (smartphone) telefoon abonnementen. Dit doen ze door de aanpassing in de Nederlandse wetgeving die per 1 januari 2017 van kracht is geworden. Waar het op neer komt is dat een toestel dat samen met een telefoonabonnement wordt afgesloten, wordt gezien als een (micro) lening, op afbetaling.

Coolblue stopt alle telefoon abonnementen per 1 februari

Vanaf de eerste dag dat Coolblue telefoon abonnementen begon te verkopen vond je deze terug op Goedkoopste-iPhone.nl. En met succes. Helaas zal dit vanaf 1 februari a.s. veranderen, want Coolblue zal geen telefoonabonnementen meer aanbieden en daarmee kom je Coolblue dus ook (helaas) niet meer tegen in onze vergelijker en topdeals.

Coolblue geeft als hoofdreden dat zij vanaf 1 mei 2017 – wanneer elke verkopende partij / provider / aanbieder verplicht wordt om elke klant een test af te laten leggen – niet meer het fijne “Coolblue” gevoel te kunnen geven. Bij een eventueel negatieve uitkomst die tijdens het berekenen van het inkomen naar voren zou kunnen komen, kan men geen abonnement meer afsluiten.

Toezicht op telefoonkrediet

Per 1 januari 2017 vallen iPhone-, Telefoon-, smartphoneabonnementen onder de Wet op het Financieel Toezicht (afgekort: WFT). Organisaties die o.a. iPhone abonnementen verstrekken, dienen nu duidelijk aan te geven welk deel van de maandelijkse lasten bedoeld zijn om te bellen en internetten en welk deel dient als afbetaling van de “meegeleverde” iPhone. Naast de uitsplitsing van de maandelijkse kosten moeten er in reclame-uitingen kredietwaarschuwingen en krediettabellen worden opgenomen. Binnen onze gehele website vind je deze belangrijkste aanpassingen en informatie dan ook terug.

Losse iPhone toestellen blijven te koop!

Coolblue zal echter losse iPhone (en overige smartphone) toestellen blijven aanbieden, daar zal niks in veranderen aldus Coolblue. Mede door hun zeer scherpe prijzen, is een bezoek aan de webwinkel van Coolblue wanneer je opzoek bent naar een nieuw toestel zeker aan te bevelen!

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren