Mediamarkt, Phonehouse, Typhone en Castle Telecom gestopt met iPhone abonnementen

Nu aan het lezen
Mediamarkt, Phonehouse, Typhone en Castle Telecom gestopt met iPhone abonnementen

Phonehouse failliet

Na Coolblue (1 feb), is ook nu ook media gigant Mediamarkt gestopt met het verkopen van telefonie abonnementen. De reden voor het stoppen met de verkoop van telefoon abonnementen heeft deels te maken met de invoering van de nieuwe wet, die per 1 januari 2017 van kracht is. Sinds het ingaan van deze wet vallen alle iPhone-, Telefoon-, smartphoneabonnementen onder de Wet op het Financieel Toezicht (afgekort: WFT).

PhoneHouse en Typhone hebben faillissement aangevraagd

Wie kent ze niet, de oer Nederlandse winkelketen PhoneHouse. Vele duizenden consumenten hebben ooit wel eens een telefoonabonnement via hun aangeschaft. Helaas is het medio februari een feit, de PhoneHouse heeft officieel faillissement aangevraagd. De meeste van de 150 Phonehouse winkels zullen nog even open blijven, u kunt daar nog voor advies, een telefoon of combinatie abonnementen terecht. Er wordt momenteel onderzocht of een doorstart mogelijk is.

Winkelketen Tyhone

Dat Typhone een onderdeel was van PhoneHouse wordt nu pijnlijk duidelijk, nu de volledige winkelketen in moeilijkheden terecht is gekomen. Wij waren groot fan van de unieke kracht en postie van Typhone. Wij vinden het erg jammer, en wensen al het personeel van zowel PhoneHouse als Typhone het allerbeste toe in deze zware tijd.

Castle Telecom

*UPDATE 22 februari: ook Castle Telecom heeft haar faillissement inmiddels aangevraagd. Wanneer er meer nieuws is, zullen we dit hier aanpassen.

iPhone Telefoon abonnementen vergelijken

Op dit moment zijn Coolblue, Mediamarkt, PhoneHouse, Typhone en Castle uit onze vergelijker gehaald. U kunt vanaf 15 februari helaas niet meer via deze partijen iPhone abonnementen afsluiten. Mocht de curator besluiten dat een doorstart mogelijk is, dan zult u direct bij ons weer kunnen checken met welk toestel de PhoneHouse of Typhone de beste aanbiedingen hebben.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
100%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Remco Toele

Remco doet al onderzoek naar iPhone en abonnementen sinds het bekend werd dat in 2007 de eerste iPhone toestellen naar Nederland zouden komen. Sinds 2008 schrijft hij voor Goedkoopste iPhone en maakt daarmee een belangrijk deel uit van de redactie. Met zijn grote voorliefde voor Apple producten, en kennis van de Nederlandse Telecom markt, bekijkt hij kritisch alle abonnementen en vergelijkt hij deze met alle modellen, providers en abonnementsvormen.

Stel je vraag / Reageren