Virtual Reality met jouw iPhone

Nu aan het lezen
Virtual Reality met jouw iPhone

iPhone en Virtual RealityHet jaar 2016 gaat de boeken in als het jaar van de Virtual Reality (VR). Virtual Reality gaat een grotere rol spelen in ons dagelijks leven, onderwijs en als medisch hulpmiddel. De grote bedrijven zoals Sony en Samsung hebben hun producten al ondersteund met een VR-bril. Maar heeft Apple nou al een VR-bril? Op dit moment heeft Apple (nog) geen volledige eigen VR bril, maar zijn ze daar wel mee bezig.

Mogelijkheden iPhone met VR brillen

Wat kun je allemaal met een VR-bril? Eigenlijk best veel, het kan echt een verrijking zijn voor je gadget verzameling. De VR-bril brengt je naar plekken waar je anders niet snel kan komen. Denk aan wandelingen in het tropisch regenwoud in Brazilië of uit een vliegtuig parachutespringen boven Texel. Echter zijn dit enkele mogelijkheden. De VR-bril wordt ook al voor educatieve en medische doeleinden gebruikt. De virtual reality kan je een goede ervaring geven over hoe het in het echt werkt.

Ben je iemand die graag computerspellen speelt en er altijd al van droomt om gewoon in de game rond te lopen? Je hebt niet de dure Oculus Rift nodig om dit mee te maken. Er zijn voor de iPhone al games ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen. Beleef de game bijna real life! Lees verder voor games die interessant voor je kunnen zijn.

Hoe krijg ik Virtual Reality op mijn iPhone?

Ten eerste heb je natuurlijk wel een virtual reality bril nodig. Zonder de bril blijft het oppervlakkig tegen je telefoonscherm aan kijken. In iedere bril zitten speciale lenzen waardoor je het scherm van dichtbij kunt bekijken. Je schuift de iPhone in de aangewezen gleuf en zet de bril op je hoofd. Echter heb je wel een geschikte app nodig die jou in de vr-wereld brengt. Deze apps kunnen zowel betaald als gratis zijn. In dit artikel hebben wij de beste vr-brillen en apps beoordeeld. Lees verder voor meer informatie.

Beste VR-brillen voor de iPhone

Steeds meer partijen bieden een VR-bril aan. Dit zijn universele brillen die ook compatibel zijn met de iPhone. Elke vr-bril heeft speciale lenzen ingebouwd, waardoor je van dichtbij goed beeld hebt. Je schuift jouw iPhone in de VR-bril en je kunt beginnen aan je VR-avontuur. Dit zijn op dit moment de beste VR-brillen voor je iPhone.

Prijs Beoordeling (1-5) Opmerkingen
VR One €129,- 4,5 Producent is Carl Zeiss. Speciale lade voor de iPhone 6(s). Vrij prijzig, maar erg goede lenzen
Durovis Dive €60,- 3,0 Sluit je niet helemaal af van de buitenwereld. Goedkopere varianten beschikbaar. Niet voor elke telefoon beschikbaar.
Figment VR €75,- 4,0 Makkelijk mee te nemen in de broekzak, dankzij een case. Tot heden alleen te bestellen via de producent. (only iPhone 6(s)
Homido €69,99,- 4,5 Wordt geleverd met eigen app(!) Deze ondersteunen de headset. Klik de iPhone in de bril en ga meteen aan de slag. Volledige afsluiting. Helaas alleen via de producent te bestellen

De beste 4 VR-Apps voor op de iPhone

Within – VR is een gratis app die te gebruiken is voor iOS 8.0+. De app wordt continu ververst met nieuwe video’s die je in 360 graden kunt bekijken. Je kan denken aan optredens van bekende artiesten of aan fantasierijke verhalen en documentaires. Laat je mooie verhalen, muziek of documentaires vertellen met Within – VR

Youtube kan natuurlijk niet ontbreken in deze top drie. Youtube heeft al tijden VR-filmpjes in 360 graden te bekijken. Gewoon lekker gratis 360 graden filmpjes kijken in virtual reality modus. Zoek in de app om 360 video’s en laat je verrassen door het aanbod.

The Height is geen app zoals hierboven is beschreven, maar een game voor je iPhone. Het betreft een avonturenspel voor de iPhone waarbij je moet klimmen en lopen door een wereld heen. Door de simpele besturing is het makkelijk te gebruiken.

Sisters: A Virtual Reality Ghost Story geeft je misschien wel een uitdagend gevoel. Houd je van horror en wil je het van dichtbij meemaken? Je bevindt je in een oud huis waar bovennatuurlijke dingen gebeuren, kan jij ze verklaren of laat je het op je af komen? Pas op, schrikken is inbegrepen.

Tot slot

Ondanks dat Apple nog niet haar eigen VR-bril heeft, hoef je je niet afzijdig te houden. Veel bedrijven hebben het mogelijk gemaakt dat jij gewoon kunt genieten van virtual reality. Ben je niet bekend met virtual reality, maar wil je het proberen? Je kan voor een zacht prijsje (rond de 10€) al een vr-bril kopen die met elke telefoon compatibel is. Let wel op of de app ondersteund wordt door jouw telefoon. Virtual Reality brengt je naar de wereld zoals jij nog niet hebt ervaren en of snel kan ervaren. Voor educatief, medisch of recreatief gebruik is VR echt een mooie ontwikkeling.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren