Welke iPhone-modellen ondersteunen 4G snelheden

Nu aan het lezen
Welke iPhone-modellen ondersteunen 4G snelheden

Ondersteunt jouw iPhone 4G of zelfs 4G+ internet?4G geeft de internetsnelheid weer van al het internetverkeer via de smartphone en andere draagbare apparaten die gebruik maken van het mobiele netwerk. Er bestaat al geruime tijd internet voor mobiele telefoons. Voorheen (1999-2003) werd er gebruik gemaakt van WAP (Wireless Application Protocol) om informatie te verkrijgen via het internet. Echter was dit zeer traag en niet interessant voor de gebruikers en werd door de grote providers zelfs gratis aangeboden. Dankzij nieuwe netwerk-ondersteuningen zoals GPRS (2g) ging het internetten sneller. 3G is de grote opvolger van het GPRS-netwerk en ook een stuk sneller. De eerste iPhone die hierop inspeelde en gebruik kon maken van het 3G netwerk was de iPhone 3G uit 2008.

iPhones met 4G snelheid

Tegenwoordig zijn de nieuwe iPhones allemaal met 4G uitgerust. Dit betekent dat de iPhones een gemiddelde downloadsnelheid aan kunnen van 20 Mbit per seconde en een uploadsnelheid van 10 Mbit per seconde. De allereerste iPhone met 4G is de iPhone 5. Deze iPhone was te verkrijgen via de grote providers als Vodafone, T-Mobile en KPN. Veel telefoons waren nog niet uitgerust met deze nieuwe internetverbinding, dus veel keuze qua abonnementen met 4G had je niet.

iPhone met 4G en/of 4G+

Lang niet alle iPhones die nog veel gebruikt worden door mensen beschikken over een 4G verbinding. In onderstaande tabel is er een overzicht van iPhone 4G verbindingen. Op dit moment beschikt alleen de iPhone 6s een 4G+ verbinding. Dit is een nog snellere internetverbinding dan 4G. De hoogste snelheid die behaald kan worden met een 4G+ verbinding ligt tussen de 250 Mbit/s. De volgende iPhones beschikken over een 4G verbinding:

iPhone 4G 4G+
iPhone 4S X X
iPhone 5S X
iPhone 6 & Plus X
iPhone 6S & Plus
iPhone SE X

Tot slot

Steeds meer providers bieden een 4G verbinding aan te samen met een iPhone toestel. Kijk wel eerst of bij jou in de omgeving 4G verbinding beschikbaar is. Op de website van de provider is vaak een netwerkdekking te vinden. Ben je op zoek naar een iPhone met een 4G verbinding? Kijk dan bijvoorbeeld via de onderstaande links de productpagina’s van de meest populaire iPhone modellen, betaal niet teveel en gebruik onze vergelijker om de goedkope deals te vinden.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
50%
Informatief
50%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren